• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. februar 2010 - smart

smart på CO2-tronen

smart fortwo cdi i nyeste aftapning sænker CO2-udledningen til 86 g/km

smart fortwo 0.8 cdi, her som cabrio, udleder kun 86 g CO2/km. smart fortwo 0.8 cdi, her som cabrio, udleder kun 86 g CO2/km.

smart / Bilpriser.dk
smart har rekorden
smart fortwo cdi 0,8 har hele tiden været - og er fortsat - "kongen af CO2-bekæmpelse". Det fortæller det Daimler-ejede mærke efter en fintuning af modellen, så den nu kun udleder 86 gram CO2 pr. km.
Forbrugsmæssigt svarer det til, at den kører 30,3 km på literen med manualt gearskifte. Forbedringen fra 89 til 86 gram er især sket ved at sænke karosseriet 7 mm. Det har givet en formindsket vindmodstand.
Næste skridt er introduktionen af smart electric drive, der i 3 år er blevet testet i London. Med smart electric drive kører man helt uden at udlede CO2 i byerne.
Hvis elektriciteten til opladningen kommer fra vindmøller, atomkraft eller lignende, produceres der slet ikke CO2 til fabrikation af strømmen. Da det strøm, der sælges i Danmark, er blandet "sort" og "grøn" strøm, mener Dansk Elbilkomité, at en elbil bruger cirka det halve af en tilsvarende dieselbil. Ud fra det vil en smart electric drive komme helt ned på 43 gram CO2 pr. km.
Masseproduktionen startede i november 2009 med produktion af 1.000 styk om måneden. I 2012 bliver smart electric drive tilgængelig for alle interesserede.BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.