• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. februar 2010 - Forsikringsoplysningen

Stadig mange flugtbilister

Rammes man af en flugtbilist, kan man få erstatning ved personskade.

Bliver man kørt ned af en flugtbilist, kan man få erstatning. Bliver man kørt ned af en flugtbilist, kan man få erstatning.

Forsikring & Pension
Stadig mange flugtbilister
Mange bilister tager stadig flugten, når de har været årsag til en alvorlig trafikulykke. Sidste år var der 255 flugtbilister, som aldrig blev opsporet, viser nye tal fra Forsikring & Pension. I 2008 var tallet 249, og tilbage i 2006 var tallet kun 161.
Statistikken viser antallet af trafikskader, hvor det efter uheldet ikke er lykkedes politiet at opspore bilen, motorcyklen eller knallerten, der var skyld i ulykken (Antal sager anmeldt til DFIM):

Antal flugtbilister
2009: 255
2008: 249
2007: 212
2006: 161
2005: 192

Kilde: Forsikring & Pension


"Vi ved, politiet gør en stor indsats for at opspore flugtbilisterne. Alligevel har vi de seneste år set et stort og stadig stigende antal flugtbilister på de danske veje", siger afdelingsleder Kai Døring Larsen, Forsikring & Pension.

Alle kan få erstatning, selv om man ikke kan finde flugtbilisten
Hvis man har været udsat for et trafikuheld, og den skyldige bilist enten er stukket af og ikke bliver opsporet, eller bilisten ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring til sin bil, har man alligevel mulighed for at få erstatning. I sådanne tilfælde bliver erstatningen betalt af Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM) - en garantifond, som alle forsikringsselskaber, der sælger bilforsikringer, bidrager til.
"Hvis man er kommet alvorligt til skade efter at være blevet påkørt af en flugtbilist, skal man henvende sig til DFIM, som behandler sagen og udbetaler den erstatning, man har krav på", siger Kai Døring Larsen.

Kun erstatning for skade på ting, hvis der også er personskade
DFIM udbetaler erstatning for personskader og tingskader, når det er en flugtbilist, som er skyld i trafikulykken. Det er dog kun muligt af få erstatning for ødelagte ting, hvis man samtidig får udbetalt personskadeerstatning.
Hvis det er en uforsikret bilist, som er skyld i en trafikulykke, betaler DFIM de skader, han forårsager på andre personer og ting. Erstatningerne har DFIM krav på at få tilbagebetalt af den uforsikrede bilist.

Offer for flugtbilist - Kontakt DFIM

Har man været offer for en flugtbilist og vil søge erstatning, kan man kontakte DFIM på tlf.: 41 91 91 91 eller dfim@forsikringogpension.dk

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.