• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. februar 2010 - Audi

Nu kommer Audi A1

Endelig får vi den kommende Audi A1 at se. Kommer til landet i september.

Audi A1 henvender sig med sit friske design helt klart til unge trendsættere. Audi A1 henvender sig med sit friske design helt klart til unge trendsættere.

Audi
Nu kommer Audi A1
Endelig kom billederne af den ny livsstils-Audi, Audi A1. Designet bag Audi A1 er selvstændigt og moderne. Sidelinjen med den markante tagbue, den coupé-agtige C-stolpe og de store hjulkasser viser tydeligt, at A1 hører til Audi-familien, lige som fronten med den typiske singleframe-grill.
Motorhjelmen og bagklappen omslutter karrosseriet, baglygterne har en tredimensionel udformning og et umiskendeligt design både om dagen og om natten.

Individuelt interiøri høj kvalitet
Interiøret i Audi A1 virker rummeligt og let. Instrumentpanelet henleder tankerne på en flyvinge, og de fire runde luftdyser minder om turbinerne på et jetfly. Den klare ergonomi er et must i en Audi lige som den høje forarbejdningskvalitet. Mange detaljer i kabinen, som er udført med stor omhyggelighed, viser tydeligt Audi A1s premiumkarakter.  Audi A1 tilbydes i to udstyrslinjer Attraction og Ambition. De innovative materialer og moderne farver understreger Audi A1's karakter.

Individualisering er nøgleordet

Individualisering er et vigtigt nøgleord - uanset om det gælder farvede luftdyser, LED-kabinelamper eller indtræk i udtryksfulde farver. Udstyrsprogrammet omfatter utallige muligheder for at tilpasse A1 til sin egen stil; selv tagkanten fås i forskellige lakfarver. Køberne kan også bestille mange af disse udstyrsdetaljer efterfølgende - helt efter trend, smag og humør. Udbuddet af infotainment- og multimediesystemer stammer fra biler i luksusklassen. Topversionen er MMI Navigation plus, som er en mediecentral, der sætter nye standarder i kompaktklassen. Det er baseret på systemerne fra de større Audi-modeller, både når det gælder skærmen, der drejer ud fra instrumentpanelet, og betjeningsenheden, der betjenes som MMI. Af andre udbygninger kan nævnes Bose Surround Sound-systemet med en effekt på 465 watt.

Rendyrket køreglæde
Audi A1 byder på masser af køreglæde overalt takket være den sportslige opsætning, den optimerede vægtfordeling og det meget direkte styretøj. Stabilitetsprogrammet ESP med elektronisk tværspærring er standard, og det giver endnu mere præcise og sportslige køreegenskaber, samtidig med at kørselssikkerheden øges. Ved introduktionen tilbyder Audi den nye modelrække med tre forskellige 4-cylindrede motorer, og ydelsen fra den ene TDI- og de to TFSI-benzinmotorer ligger mellem 86 hk (63 kW) og 122 hk (90 kW). Alle motorer er konstrueret ud fra downsizing-princippet - slagvolumen erstattes af turboladning, og brændstoffet tilføres ved hjælp af direkte indsprøjtning.  Alle varianter af Audi A1 overbeviser med et lavt forbrug - med normværdier på mellem 18,5 og 25,6 km/l. Alle motorer er udstyret med et genindvindingssystem, der genindvinder energien under opbremsning og deceleration, koblet sammen med et start-stop-system. I forbindelse med 1.2 TFSI bidrager et nyt temperaturstyringssystem med en vandpumpe, der kan tilkobles, til det lave forbrug.

Hightech og effektivitet

Effektivitet er altid ensbetydende med hightech hos Audi - til A1 kan man vælge den 7-trins S tronic-gearkasse som kraftoverføring. Denne dobbeltkoblingsgearkasse skifter ekstremt hurtigt, komfortabelt og uden mærkbar afbrydelse af trækkraften; den kan betjenes automatisk eller manuelt, som ekstraudstyr via skiftekontakter på rattet.

 Audi A1 bliver introduceret i Danmark til september.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.