• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. februar 2010 - DEKRA

Bøde uden miljømærke

Bøder venter danske bilister i Berlin og Hannover, hvis de mangler grønt miljømærke.

Man skal have det grønne Euro4-miljømærke for at køre i Berlin og Hannover. Man skal have det grønne Euro4-miljømærke for at køre i Berlin og Hannover.

DEKRA / Bilpriser.dk
Bøder uden mærke
For at kunne køre med personbiler, lastbiler og busser i tyske byer, som har indført miljøzoner, de såkaldte ”Umweltzonen”, har man siden 2008 skullet have et miljømærkat på indersiden af forruden. Ellers vanker der bøder. På tysk hedder det en ”Feinstaubplakette” og den viser, at bilens partikeludslip ikke overstiger et vist niveau. Fra og med i år skærpes kravene yderligere, oplyser DEKRA.

Flere byer lukker af for biler med rødt Euro 2-mærke
Skærpelsen betyder, at det røde Euro2-mærke ikke længere tillades i en række miljøzoner. Berlin og Hannover er gået et skridt videre og tillader nu kun biler med grønne Euro4-mærkater at køre i miljøzonerne.
Mangler man det rette miljømærke, får man en bøde på 40 Euro, altså 298 kr. Dette gælder også for udenlandske køretøjer. DEKRA anbefaler derfor alle, som skal køre i Tyskland, at anskaffe sig et miljømærke.
DEKRA Sverige leverer dem for 275 svenske kroner inklusive moms og fragt. Man kan også købe dem hos FDM og i den lokale synshal.

Dieselbiler uden partikelfilter er særligt hårdt ramt
Kører man i en dieselbil uden partikelfilter, skal man formentlig have eftermonteret et partikelfilter for at få et grønt Euro4-mærke. Til gengæld slipper man så også for den danske strafafgift på 1.000 kr. om året, der indføres fra 1. april. Partikelfiltre koster herhjemme fra ca. 5.000 kr. og opefter. Men til gengæld løfter det brugtprisen, når man skal af med bilen.

Særlige regler for klassiske biler og veteranbiler
Der er særlige regler for oldtimere. FDMs veteranekspert Peter Clausen oplyser til Bilpriser.dk, at der er en undtagelse for veteranbiler over 30 år. Man skal kunne dokumentere bilens alder, og det anbefales at have en kopi af registreringsattesten liggende i forruden, når man kører ind i en miljøzone.BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.