• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. februar 2010 - Volkswagen

Ny og slankere Touareg

Næste version af Touareg vejer 208 kg mindre og kører 20 pct. længere på literen.

Den ny VW Touareg kører 20 km længere på literen end forgængeren. Den ny VW Touareg kører 20 km længere på literen end forgængeren.

Volkswagen
Ny Touareg
Volkswagen har netop vist den helt  nyudviklede og dermed den teknisk mest innovative folkevogn i mærkets mangeårige historie. Den nye Touareg nyfortolker SUV-tanken bl.a. med et motorprogram, der er op til 20 procent mere brændstoføkonomisk end forgængerens og med et bredt udvalg af sikkerheds- og assistentsystemer
Som noget helt nyt præsenterer Volkswagen også en hybridversion af Touareg, der med et brændstofforbrug på 12,2 km kan måle sig med de fleste benzindrevne SUV´er. Touareg Hybrid kan køres op til 50 km på el og dermed helt undlade at udlede CO2. På dieselsiden viser Touareg V6 TDI med et gennemsnitligt forbrug på 13,5 km/l sig som segmentets mest brændstoføkonomiske bil. Begge versioner Touareg Hybrid og Touareg V6 TDI, hører til de mest  brændstoføkonomiske biler fra den store SUV-klasse, der er bygget i Europa.

Nutidens SUV  - lettere, mere økonomisk og aerodynamisk
Som tilfældet også var med den mindre Tiguan satser Volkswagen også med den ny Touareg konsekvent på bæredygtighed. Første grundforudsætning for dette var at gøre den ny Touareg væsentlig lettere end forgængeren. Volkswagen har trimmet Touareg og har kunnet reducere vægten med hele 208 kg.
Anden forudsætning: Designerne har opnået en betydeligt bedre cw-værdi, hvilket betyder luftmodstandskoefficienten og er et udtryk for bilens aerodynamik. Ud over finarbejdet med at optimere karosseriet er den væsentlige ændring, at den ny Touareg er lavere end forgængeren. Sammen med frontdesignet, der tydeligt bærer Volkswagens nye design-DNA markerer disse tiltag det nye udtryk på Touareg.
Tredje forudsætning: Samtlige motorer  er seriemæssigt udstyret med en 8-trins automatisk gearkasse og har, sammenlignet med forgængeren, et beskedent brændstofforbrug, der er optimeret med op til 2 liter mindre forbrug pr. 100 km.

SUV til alle vejforhold - firehjulstræk i to versioner

Igen af hensyn til brændstofforbruget har Volkswagen modificeret firehjulstrækket på den ny Touareg. I grundversionen - 4Motion- har alle Touareg et firehjulstræk med selvspærrende Torsen-differentiale (dvs, at bilen kan klare en stigning på op til 31 grader). Sammenligneligt med udstyrsversionen Track&Field hos Tiguan fås den nye Touareg med et Offroad-program, der ved et enkelt tryk på en knap får bilens ABS, EDS og ASR til at tilpasse sig det aktuelle terræn, aktiverer en bjergnedkørsels-assistent og det automatiske gear tilpasser sig ligeledes.
Alternativt kan Touareg V6 TDI fås med en Terrain-Tech-Pakke, der bl.a. via et reduktionsgear og et midter- og bagakseldifferntiale, der kan spærre 100 procent, formår at overvinde stigninger på op til 45 grader.

Hverdags-SUV - mere plads og flere innovationer
Volkswagen har ikke blot gjort Touareg lettere og mere økonomisk, men også gjort bilen til en endnu bedre allrounder. Benpladsen bagi er forbedret, sæderne er mere komfortable og selve interiøret er generelt blevet mere funktionelt. Bagsæderne kan således forskydes med 16 cm i længden og hældningen på ryglænet kan ligeledes indstilles. Bagsædet kan på få sekunder lægges ned og dette sker helt elektronisk. Dermed åbenbarer der sig et bagagerum på hele  1.642 l. Som standardudstyr følger en 6,5" stor touchscreen hvorfra radio-, cd- og infotainmentsystemet let håndteres.

Bagklappen kan åbne og lukke automatisk
Håndbremsen i den ny Touareg er elektronisk, som det kendes fra Passat. Motoren (kun i V6-versionen) slukker automatisk når der holdes stille og aktiveres igen, når føreren slipper bremsen (Start-Stop-System). Bagklappen kan, via fjernbetjening i nøglen indstilles til at åbne og lukke automatisk. Det store panorama soltag sørger for lys - også på grå dage. Den ny Touareg fås med Area Wiev - et innovativt system, der via 4 kameraer afsøger Touaregs umiddelbare omverden og er dermed med til at højne sikkerheden.

Stor sikkerhedspakke med advarsel mod vejbaneskifte
Sikkerheden i Touareg er optimeret på yderligere fronter, bl.a. fås den ny Touareg med hele ni airbags. Lane Assist sikrer, at vejbanen følges og Side Assist advarer mod vejbaneskifte, såfremt bagvedliggende kørertøjer er for tæt på eller nærmer sig med faretruende hastiged. Den automatiske distanceregulering, ACC med integreret Front Assist bremser i nødstilfælde bilen og strammer sikkerhedsbælterne automatisk. Bi-Xenonlygterne med Dynamic Light Assist læser den modkørende trafik og regulerer fjernlyset, således at modkørende trafikanter ikke blændes.
Her ud over vil den ny Touareg have udstyrselementer fra Volkswagen Individuals helt nye label "Exclusive".  Fx kan Touareg bestilles med 19" letmetalfælge (Girona) og eksklusivt håndsyet læderindtræk.

Touareg - det bedste fra to verdener
Indtil nu har Volkswagen udleveret rundt regnet 500.000 Touareg af 1. generation. Med god komfort, sportslige køreegenskaber, avantgardistisk design og fremragende kvalitet tilbyder Touareg det bedste fra to verdener, mener importøren: hverdagen og eventyret, onroad og offroad. Dette koncept lever den ny generation af Touareg til fulde op til: en perfekt allrounder, der vil kunne opleves hos udvalgte Volkswagen forhandlere fra ultimo maj.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.