• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. februar 2010 - Citroën

High Rider fra Citroën

Citroën udvider DS-serien med konceptbilen High Rider.

Konceptbilen Citroën High Rider Konceptbilen Citroën High Rider

Citroën
Citroën Highrider
I februar 2009 præsenterede Citroën for første gang sin produktlinje med navnet DS, der skal signalere en ny dynamik for mærket sammen med det nye slogan ”Créative  Technologie”.
DS-linjen er et supplement til det øvrige modelprogram og står for biler med en meget markant profil, raffineret formgivning og indretning samt en særlig form for køreoplevelse.
Den første serieproducerede model i DS-linjen, DS3, er netop præsenteret og kommer til Danmark omkring 1. maj. Citroën tager allerede nu næste skridt i udviklingen af DS-linjen med konceptbilen DS High Rider. Den er et bud på en dynamisk, men samtidig kompakt bil, som giver nye anvendelsesmuligheder og en ny form for køreglæde, kombineret med avanceret teknologi i form af en ”Full Hybrid ” drivlinje.

En ny slags coupé med dynamik og muskler
DS High Rider er et bud på en ny form for coupé. En mere traditionel coupé med plads til 4 personer er typisk lang og lav, hvor denne kompakt og høj, men samtidig dynamisk og muskuløs.
Det dynamiske videreføres bag rattet, hvor man har skabt en ganske særlig køreoplevelse i kraft af:
- forruden som går højt op i taget
- indretningen af kabinen med tætsluttende sæder
- undervognen, som drager fordel af Citroëns store erfaring i at give en
- dynamisk køreoplevelse med omhyggelig filtrering af ujævnheder.


Harmonisk design med øget frihøjde
DS High Rider har en formgivning, som gør den harmonisk at se på. Den øgede frihøjde og de store 19 tommer hjul med ”facetslebne” alufælge er med til at fremhæve bilens proportioner.
Det eksklusive fremhæves af den særlige ”Golden Gloss” lakering og den matterede krom omkring sideruderne, som fremhæver deres særlige form.
Bilen er kompakt, men rummelig i forhold til sine udvendige mål.  Den er 4,26 meter lang, 1,82 meter bred og 1,48 meter høj.


Kombination af dieselmotor og elmotor
DS HIGH RIDER er en ”Full Hybrid” diesel med en termisk HDi dieselmotor med partikelfilter foran og en elmotor bag.
Den seneste generation økonomiske HDi-motor arbejder således sammen med en elmotor (ZEV Zero Emission Vehicle). De kan arbejde på skift eller samtidig. Under kraftig acceleration tilfører elmotoren ekstra moment, og da det overføres til baghjulene, trækker bilen på alle fire hjul, hvilket er et yderligere plus for køreegenskaberne.


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.