• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. februar 2010 - De Danske Bilimportører

Godt bilsalg i januar

Det gode bilsalg fra december fortsatte i januar. Salget gik næsten 37 pct. op.

Ford Focus var en af de biler, der solgte godt i januar. Ford Focus var en af de biler, der solgte godt i januar.

De Danske Bilimportører
Godt bilsalg
Årets første måned bød på en kraftig stigning i salget af nye personbiler. Salget steg 36,7 procent i januar og fremgangen fra slutningen af sidste år fortsætter dermed i 2010. Varebilssalget falder dog fortsat, og gik i januar tilbage med 21,4 procent sammenlignet med januar 2009, oplyser De Danske Bilimportører.

Tæt på salget i 2007, inden finanskrisen begyndte at hærge
Personbilssalget steg i januar kraftigt i forhold til januar 2009. En fremgang på 36,7 procent vidner om et marked i stærk vækst, og bringer salget i januar meget tæt på salget i 2007, hvor finanskrisen endnu ikke var ankommet.
”Den positive udvikling på personbilsmarkedet synes for alvor at have bidt sig fast. Vi oplever en kraftig fremgang fordelt på stort set alle mærker og segmenter. Ikke mindst i lyset af krisen er det desuden meget positivt, at markedet for går frem for 3. måned i træk og naturligvis ikke mindst med så høje procentsatser”, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Den forbedrede økonomiske situation løfter bilsalget
Årsagerne til væksten i bilsalget er ifølge Bent Mikkelsen mange, men forklaringen skal bl.a. findes i den genrelt forbedrede økonomiske situation.
”Vi har en historisk lav rente, og sammen med skattelettelserne har det helt klart været med til at sætte gang i salget. Samtidig oplever vi også, at de bilkøb, der måske er blevet udskudt på grund af krisen nu i stort omfang bliver til noget. Man kan sige at, der har været et opsparet behov for nye biler i markedet. Vi forventer også en fremgang i de kommende måneder, men måske i et mere begrænset omfang”, siger Bent Mikkelsen, der dog understreger, at meget stadig afhænger af den generelle udvikling i konjekturerne, ikke mindst i ledigheden.


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.