• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. februar 2010 - Volvo Cars

Volvo vinder ADAC test

Volvo XC60 scorer højest i test af sikkerhedfremmende funktioner

ADAC har testet Volvo XC60, Audi A4, VW Passat CC, Honda Accord, Lexus IS og Ford Mondeo. ADAC har testet Volvo XC60, Audi A4, VW Passat CC, Honda Accord, Lexus IS og Ford Mondeo.

Volvo 
Volvo XC60 klar vinder
Den største forening for bilejere i verden, tyske ADAC, har gennemført en  sammenlignende test af forskellige systemer til automatisk styring af fart og afstand i biler. Volvo XC60 blev klar vinder af testen, hvor seks forskellige modeller blev sammenlignet.

"ADAC har foretaget en samlet bedømmelse, hvor Adaptive Cruise Control (ACC), Distance Alert og City Safety indgik. Så vidt jeg ved, er det første gang, en test vurderer den samlede effekt af disse sikkerhedsfremmende funktioner," siger Jonas Ekmark, chef for aktiv sikkerhed hos Volvo Cars.

I ADAC's rapport står der: "Volvo-systemet scorer først og fremmest, fordi det konsekvent har hovedvægten lagt på at undgå uheld. Når der er fare på færde, bliver føreren informeret af en rød, blinkende advarselslampe i forruden. Ved hastigheder under 30 km/timen opdager den supplerende, integrerede laserteknologi, City Safety, samtidig køretøjer, der holder stille, og bremser tids nok til at stoppe bilen hvis der er risiko for et uheld".

Bedst mulig sikkerhed
"Det føles godt, at ADAC lægger mærke til, at vi har et system, som forebygger uheld. Vi har nemlig lovet vores kunder at tilbyde den bedst mulige sikkerhed," forklarer Jonas Ekmark.

City Safety's exceptionelle stilling understreges af, at det er et system, der ikke bare er unikt på verdensplan, men som samtidig er i masseproduktion i den nuværende Volvo XC60, hvor det er standardudstyr.

ADAC understreger en anden ting ved Volvo's system til automatisk fart- og afstandskontrol: "også når ACC er slået fra, bliver føreren uden at blive forstyrret advaret effektivt, hvis bilen befinder sig under sikkerhedsafstanden.

ACC i den nye S60
Overvågningssystemet til aktiv fart- og afstandskontrol er ekstraudstyr, der for øjeblikket kan leveres til Volvo XC60, XC70, V70 og S80. Det kan også fås til den nye Volvo S60, som har verdenspremiere i begyndelsen af marts på biludstillingen i Geneve.

Verdensnyhed
I forbindelse med ACC systemet har den nye S60 en verdensnyhed at byde på: Pedestrian Detection with Full Auto Brake. Et system, der bremser automatisk for fodgængere, og som kan forhindre en påkørsel ved hastigheder op til 35 km/timen. Som XC60 har også den nye S60 City Safety som standardudstyr.

Med sine cirka 16 millioner medlemmer er ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) den største sammenslutning af bilejere i verden.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.