• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. februar 2010 - Michelin

Miljømærket sportsdæk

Michelin lancerer det miljømærkede sportsdæk Pilot Sport 3

Michelin Pilot Sport 3 lanceres i 2010 i 25 dimensioner. Michelin Pilot Sport 3 lanceres i 2010 i 25 dimensioner.

Michelin 
Stigning i salg af sportsbiler
Michelin Pilot Sport 3 er et nyt sommerdæk, som kombinerer et enestående vådgreb med længere levetid og miljømærkningen Green X. Ifølge undersøgelser gennemført af tyske TÜV Süd har dækket en tre meter kortere bremselængde* end sin forgænger. Michelin Pilot Sport 3 tilbyder en præcis styring på alle underlag, hvilket gør køreoplevelsen roligere og sikrere.
"Salget af sports- og luksusbiler, som faldt i 2008 og 2009, forventes at stige i de kommende år - specielt i Europa. Det føles så ekstra morsomt at kunne matche denne forventede stigning i salget af sportsbiler med nye sportsdæk", siger Bernt Wahlberg, teknisk produktspecialist hos Michelin.

Sportsprægede bybiler
Michelin Pilot Sport 3 er beregnet til sportsprægede bybiler, større sedanmodeller, små sportsbiler og åbne sportsvogne og er allerede godkendt til originalmontering på flere prestigefyldte bilmodeller, for eksempel den nye Audi A5 og den nye Mercedes E 63 AMG.
Det ny dæk er mærket med Green X, Michelins egen mærkning på dæk med lav rullemodstand. Eftersom hver femte optankning af en personbil går til at overvinde rullemodstanden, er dette et vigtigt parameter for at sænke udgifterne til brændstof. Desuden betyder lavere brændstofforbrug også mindre CO2-udslip og miljøbelastning. For mange bilfabrikanter er dæk med lav rullemodstand en vigtig brik i puslespillet for at komme under EU's kommende udslipsniveauer for køretøjer.
Det ny dæk har i interne test opnået en 10% længere levetid end sin forgænger - Michelin Pilot PS2 - et dæk som har været førende i sin produktkategori inden for denne egenskab. Det betyder, at der er behov for færre dæk til en given strækning, noget som er positivt for miljøet, eftersom resultatet af dette er færre forbrugte råvarer og mindre pres på genanvendelsessystermerne.

Tre tekniske innovationer
1. Green Power Compound - ny gummiblanding som kombinerer fremragende vådgreb, lang levetid og lav rullemodstand.
2. Anti Surf System - ny udformning af dækskuldrene bidrager til hurtigere dræning af vandet under dækket. Det betyder forbedret vådgreb.
3. Programmed Distortion Tire Architecture - ny teknik som har til formål hurtigt at bygge den varme op i dækket, som er nødvendig for optimale præstationer. Dette bidrager til både gode styreegenskaber og lang levetid.

* Test udført i 2009 med Michelin Pilot Sport 3 sammenlignet med Michelin Pilot Sport PS2 i dimensionen 245/40 ZR 18 Y.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.