• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. juli 2001 - Jaguar

Jaguar nr. 1.500.000

Forrygende fremgang for Jaguar efter Fords overtagelse

Jaguar har femdoblet sin produktion, siden Ford overtog firmaet i '89. Jaguar har femdoblet sin produktion, siden Ford overtog firmaet i '89.

Af Jeppe Lykke Hansen
Siden Ford Motor Company overtog det dengang kriseramte Jaguar-mærke i 1989, har det eksklusive engelske bilmærke gennemlevet en nærmest eksplosiv fremgang.

Femdobling
Først i 90'erne producerede Jaguar ikke mere end 20.000 biler om året, mens de i år forventes at ryge gennem 100.000 bilers-grænsen.

Jaguar forventer, at når den kommende F-type introduceres om tre-fire års tid, vil firmaet kunne producere over 200.000 biler årligt.

Med introduktionen af F-typen er den planlagte forvandling fra et niche-firma med kun to modeller til et firma med en komplet modelrække på i alt fem biler fuldbragt.

Jubilæum
Jaguar har netop fejret produktionen af bil nummer 1.500.000, siden den første Jaguar kom på markedet i 1931.

Jubilæumsbilen, en XJ sedan, blev doneret til den velgørende forening BEN, der hjælper ansatte i motorindustrien gennem vanskelige tider.

Klassisk serie
XJ-serien fik premiere i september 1968 med den klassiske XJ6. Siden er det blevet til seks generationer i XJ-serien, som til sammen er løbet op i over 800.000 biler, hvilket er mere end halvdelen af alle Jaguar'er, der nogensinde er blevet bygget.

Oprindeligt blev XJ-serien bygget for at afløse fire andre modeller med en stærk serie, men XJ-serien viste sig stærkere, end nogen kunne have forudset og er i dag topmodellen i Jaguars ekspanderende modelrække.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.