• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. marts 2010 - Shell

Ny sparebenzin fra Shell

På Biler i Bella kan man på Shell-standen dyste i at køre økonomisk.

På Shells stand på Biler i Bella kan man dyste i økonomikørsel. På Shells stand på Biler i Bella kan man dyste i økonomikørsel.

Shell / Bilpriser.dk
Ny sparebenzin
Som noget helt nyt er Dansk Shell blandt udstillerne på Biler i Bella i år. Shell vil sætte fokus på brændstofeffektiv kørsel i forbindelse med, at olieselskabet senere på foråret vil lancere et nyt brændstofbesparende 95 blyfri produkt på det danske marked.

Sparebenzin på markedet i april

Shell FuelSave Blyfri 95, som produktet hedder, kommer sidst i april. Der er tale om en nyskabelse inden for brændstof, som giver bilister hvad der svarer til op til en liter mere ud af hver tank - uden merpris.
Det svarer til en besparelse på 2 procent, hvis tanken rummer 50 liter. Det svarer til 367 kr. om året med et køreforbrug på 20.000 km, en literpris på 11 kr. og en brændstoføkonomi på 12 km/l, har Bilpriser.dk regnet ud.
På Biler i Bella ønsker Shell at sætte fokus på sit kommende produkt, men også på hvor meget bilisters køreevner reelt påvirker benzinforbruget. Derfor udfordrer Shell på Biler i Bella de besøgende til at teste deres evner og finde ud af, hvor brændstofeffektivt man kan køre - hvis man kender de små tricks. Dysten foregår ved, at man sætter sig til rette i en af to helt fabriksnye Alfa Romeo cabriolet’er og kører efter nærmere anvisninger, mens man kan følge benzinforbruget, indtil man har brugt en liter. Vinderen er den, som får tilbagelagt flest kilometer.

Med de rette kørevaner sparer man let 10 pct.
Undersøgelser som Shell har foretaget blandt mere end 2.000 bilister viser, at med de rette kørevaner kan en bilist nemt spare 10 % benzin. Er du rigtig god, kan du spare op til 25 %. En gennemsnitsdansker havde i 2006 24,4 kilometer på arbejde. For den samlede danske arbejdsstyrke betød det 46,9 mio. kilometer hver vej, hver dag. I det regnestykke kan det at spare bare nogle få procent have stor betydning.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.