• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. marts 2010 - Toyota

Fornyet Toyota Auris 2010

Toyota tager hul på privatleasing med Auris til 2.749 kr. pr. md.

Fornyet Auris med mange tekniske og kvalitetsmæssige forbedringer lanceres nu hos landets Toyota-forhandlere. Fornyet Auris med mange tekniske og kvalitetsmæssige forbedringer lanceres nu hos landets Toyota-forhandlere.

Toyota 
Udvendig forbedring
De udvendige designændringer omfatter nye forlygter og grill, nye kofangere, ny bagklap og en ny, hvælvet motorhjelm. Desuden er der kommet nye sidespejle med indbygget blink.

Fornyelse i kabinen
I kabinen vil man straks fornemme det højere niveau med kunststof i soft-touch-kvalitet og nye, smagfulde møbelstoffer. Til kvalitetsindtrykket bidrager en yderligere forbedring af instrumenterne med den fornemme Optitron-teknik, som er overtaget fra Lexus. Det nye læderrat er fladt i bunden for bl.a. at lette ind- og udstigning. Desuden er midterkonsollen forbedret med bl.a. en mere ergonomisk placering af håndbremsen.

Generel komfort
Affjedring og støddæmpning er nyafstemt efter europæisk vejnet og køreforhold, og sammen med ny vægtning af den elektriske servostyring resulterer det i større feedback til føreren og øget stabilitet ved høj hastighed. Til den generelle forbedring af komforten medvirker endvidere en mærkbar reduktion af lydniveauet i kabinen.

Motorvarianter
Motorprogrammet omfatter tre benzinmotorer på henholdsvis 1.3, 1.6 og 1.8 liter samt to dieselmotorer på 1.4 og 2.0 liter. Endelig kommer der sidst på sommeren en hybridversion med en kombination af benzin og -elmotor.

Optimal Drive-system
Alle udgaver er omfattet af Toyotas Optimal Drive-system, som tager sigte på ved hjælp af en lang række avancerede teknikker at optimere brændstofforbruget og sænke CO2-udledningen, uden at det går ud over køreglæden. Midlerne er bl.a. letvægtsdesign, lav friktion og effektiv forbrænding. Udgaven med den mindste benzinmotor har desuden som standard Stop & Start-system, der automatisk standser motoren, så der ikke bruges benzin, når bilen holder stille. Med sine 100 hestekræfter har den et benzinforbrug svarende til blot 17,2 kilometer pr. liter.
Den kommende hybridudgave kører 26,3 kilometer pr. liter, mens CO2-udledningen er på kun 89 gram pr. kilometer.

NCAP-stjerner
Auris opnåede i forbindelse med introduktionen i 2007 fem Euro NCAP-stjerner for voksensikkerhed, fire for barnesikkerhed og tre for fodgængersikkerhed.

Udstyrsniveauer
Der er to udstyrsniveauer at vælge imellem. T2 omfatter bl.a. aircondition, lakerede elsidespejle med varme, læderrat og -gearknop samt tågeforlygter. Med dette udstyr og 1.6 liter Valvematic benzinmotor koster Auris 247.700 kroner. Med 1.4 liter D-4D dieselmotor er prisen 268.800 kr. Priserne er opgivet uden leveringsomkostninger og eventuel metallak. Priserne starter ved 199.900 kroner.
Den nye model tager sigte på lave vedligeholdelsesomkostninger, som man kan få et kontant overblik over ved at etablere en serviceaftale i forbindelse med købet.

Privatleasing
Som alternativ til køb lancerer Toyota Danmark nu privatleasing. Ved at benytte privatleasing kan en Auris 1.6 med T2-udstyr leases for 2.749 kroner pr. måned. Det forudsætter en førstegangsydelse på kun 25.000 kroner, et maksimalt kørselsforbrug på 15.000 kilometer årligt og 36 måneders løbetid. Beløbet omfatter serviceaftale og etablerings- og leveringsomkostninger, men ikke grøn ejerafgift, forsikring og eventuelt ekstraudstyr.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.