• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. marts 2010 - Fiat

Fiat går 60 pct. frem

Danske Fiat-forhandlere kan være tilfredse. Salget er gået 60 pct. op på et år.

Fiat Punto Evo er eftertragtet som leasingbil, og det giver Fiat fremgang. Fiat Punto Evo er eftertragtet som leasingbil, og det giver Fiat fremgang.

Fiat
Privatleasing dur
Fiat Danmark har i begyndelsen af 2010 opnået den største markedsandel af privatbiler i mange år. Med en markedsandel på 6,5 procent af det samlede antal bilhandler indgået i februar måned har Fiat opnået en fremgang på næsten 60 pct. sammenlignet med samme måned sidste år. Da var tallet 4,06 pct. Og markedet i sig selv er vokset med 16,5 pct.
Væksten skyldes blandt andet en stor succes med privatleasing af populære modeller som Fiat 500 og den nye Fiat Punto Evo. Samtidig matcher Fiats modelprogram rigtig godt bilkøbernes krav lige nu, og væksten vidner desuden om et bilmarked, der så småt er ved at komme ovenpå igen, mener Fiat.

Reel fremgang i forhold til konkurrenterne
”Vi er naturligvis glade for tallene, ikke mindst fordi de vidner om, at danskerne igen er begyndt at købe biler, og at der derfor også er tale om en reel fremgang sammenlignet med vores konkurrenter. Vi kan se, at det særligt er vores nye privatleasingkoncept, der giver de positive salgstal. Vi har haft stor succes med f.eks. Fiat 500 og Fiat Punto Evo, som kunderne har taget rigtig godt imod som leasingbiler,” siger Martin Rada, administrerende direktør for Fiat Group Automobiles Denmark A/S.
Danskerne har tydeligvis fået øjnene op for, at man nu med stor fordel kan privatlease mindre biler. F.eks. koster Fiat 500 fra kun 1.495 kr. om måneden og den større, femdørs Fiat Punto Evo Dynamic 2.195 kr. månedligt.

Modelprogram, der passer til 2010
De positive salgstal opfattes hos Fiat samtidig som en bekræftelse af, at bilmærket er godt rustet til de ønsker og behov, som moderne forbrugere har lige nu:
”Hele Fiat-gruppen påbegyndte i slutningen af 90’erne en større transformation, hvor design, brugervenlighed, sikkerhed, komfort og lavt brændstofforbrug er hovedingredienserne. Det bærer hele vores modelprogram nu præg af - lige fra de helt små modeller som Fiat 500 og Panda til de større modeller som Bravo og den helt nye Doblò - og det er netop de ting, som rigtig mange bilkøbere efterspørger i 2010,” siger Martin Rada.

Et andet, tydeligt bevis for, at strategien hos den italienske bilproducent også fungerer i praksis er, at Fiat for tredje år i træk netop er blevet kåret som det mest miljøvenlige bilmærke i Europa.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.