• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. marts 2010 - Statoil

Manden vasker bilen

Bilvask er mandens arbejde, viser nordisk undersøgelse.

I 63 pct. af tilfældene er det manden, der vasker bilen. Oftest i vaskehal. I 63 pct. af tilfældene er det manden, der vasker bilen. Oftest i vaskehal.

Statoil
Manden vasker bilen
Omkring påske får mange danske mænd travlt med at forårsklargøre bilen. En rundspørge foretaget af Sermo analyse for Statoil peger på, at godt halvdelen planlægger eller påtænker at forårsklargøre bilen i påsken. Rundspørgen viser også, at det primært er manden, der tager sig af forårsklargøring og bilvask.

Vaskehal eller manuel vask?

Mange bilejere vil i påskeferien bruge tid på at pleje deres bil. Den skal vaskes og poleres, vinduerne pudses og vinterdækkene skal skiftes ud med sommerdæk, som omkring 2/3 dele af de adspurgte endnu mangler at skifte. Kun 17 pct. har ifølge rundspørgen overstået forårsklargøring. Og det er primært herren i husholdningen, der står for at vaske bilen. Det gælder både i Danmark og i Norge, hvor en undersøgelse* viser, at det kun er i 23 pct. af husholdningerne, at kvinder står for bilvasken, mod 63 pct. af husholdningerne, hvor det er mænd.
Ifølge Sermos rundspørge foretrækker 13 pct. af respondenterne at vaske bilen selv, mens 59 pct. hellere vil køre bilen i vaskehal. De resterende 28 pct. gør begge dele. En af fordelene ved at få vasket bilen i en vaskehal er, at det er skånsomt for miljøet.

Vaskehallen skåner miljøet
Moderne vaskehaller genbruger vandet og bruger derfor i gennemsnit kun omkring 30-40 liter vand til en vask. Til sammenligning kan man til en manuel vask med vandslange let bruge op til 200 liter. Modsat vaskehallerne, der skal opfylde krav om sandfang og olieudskiller, er manuel vask hård ved miljøet og kan forurene, da ca. 2/3 af spildevandet fra manuel bilvask i Danmark siver direkte ned i jorden, eller bliver udledt helt urenset direkte til vandområder. I vores naboland Tyskland er det forbudt at hjemmevaske biler på steder, hvor vaskevandet siver direkte ned i jorden.

*Norsk undersøgelse foretaget i maj 2009 af CAWI på GallupPanelet med 1515 deltagere.
Dansk rundspørge foretaget i marts 2010 af Sermo Analyse med 221 deltagere.BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.