• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. marts 2010 - FDM

Spar penge på demobiler

Der kan scores store beløb ved at købe en demobil med få km på tælleren.

Det er fristende at købe en demobil og spare titusindvis af kroner. Det er fristende at købe en demobil og spare titusindvis af kroner.

FDM
Spar på demobiler
Demobiler er populære som aldrig før. Mange fristes af tilbuddet på en demobil, men FDM råder køberne til at se sig for, for der er mange faldgruber.
Bare få hundrede kilometer på tælleren, en pris væsentlig lavere end listeprisen, godt med ekstraudstyr og levering her og nu. Bilforhandlernes demonstrationsbiler er ikke uden grund populærere. Men pas på. Hvad der umiddelbart lyder som et godt tilbud, kan vise sig langt fra at være det. Det skriver FDMs medlemsblad Motor, der i sit nye nummer har set nærmere på fordele og ulemper ved demobilerne.

Der er også faldgruber ved demobiler

”Lad være med kun at sammenligne med den pris, der findes på prislisterne, for de er ofte højere end det, man kan handle sig til. Hvis bilen har stået længe og skal sælges igen inden for få år, har den mistet stor værdi, og set i det lys kan rabatten ved en demobil hurtig blive for lille,” siger bilteknisk redaktør ved Motor, Søren W. Rasmussen.
Han mener derfor ikke, man alene skal lade sig lokke over udsigten til en stor rabat men forhandle f.eks. anhængertræk, vinterdæk eller lignende med i prisen.

En del af fabriksgarantien kan være opbrugt
Også jurist hos FDM, Casper Schad, påpeger ting omkring demobiler, man bør være opmærksom på, inden slutsedlen skrives under.
”Man bør især være opmærksom på, hvornår bilen er indregistreret første gang. Hvis bilen er indregistreret for over et halvt år siden eller mere, så har man mistet en stor del af fabriksgarantien, hvis den f.eks. kun dækker i to år,” siger Casper Schad.
Derudover risikerer man at miste en stor del af bilens værdi, hvis den totalskades indenfor det første år. Forhandleren er nemlig registreret som første ejer, så reelt køber man en brugt bil og kan derfor ikke få fuld erstatning, som hvis den havde været ny.

Der sælges flere og flere demobiler
At demobilerne er stadig mere populære blandt køberne, viser udviklingen. I 2008 blev der således solgt 16.732 demobiler, hvilket er en stigning på 13 pct. i forhold til året før, og ifølge Skat er trenden fortsat i 2009.

Ofte får man ekstraudstyr med i prisen
FDM påpeger, at der også er fordele ved at købe en demobil.
”Ofte kan man få en udstyrsvariant i en populær model til en god pris. Og så kan man få den med her og nu i stedet for at skulle vente på den i op til et halvt år. Men man skal stadig huske at gå bilen efter for huller i sæderne, buler og den slags,” siger Søren W. Rasmussen.

Fordele ved demobiler:

• Lav pris
• Kræver ikke store forhandlinger
• Ofte meget ekstraudstyr
• Hurtig levering

Ulemper ved demobiler:
• Kortere garantiperiode
• Mindre erstatning ved totalskade
• Mindre udvalg af modeller, farver, udstyr
• Kan have ridser, buler og andre skønhedsfejl

Man kan læse hele artiklen i Motors aprilnummer som udkommer onsdag 31. marts. Her kan man også læse om en dueltest mellem en Skoda Superb og en Mercedes E-klasse, en stor reportage fra biludstillingen i Genève og finde rejseinspiration fra hele verden.BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.