• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. april 2010 - Renault-Nissan & Daimler

Ny bilalliance

Renault-Nissan-gruppen og Daimler AG indgår strategisk samarbejde

Renault, der bl.a. laver Twingo, går i alliance med Daimler, der laver Mercedes-Benz-biler. Renault, der bl.a. laver Twingo, går i alliance med Daimler, der laver Mercedes-Benz-biler.

Renault-Nissan / Daimler AG
Strategisk samarbejde
Renault-Nissan-alliancen og Daimler AG har netop annonceret dannelsen af et vidtgående strategisk samarbejde. De tre store bilfakrikanter vil bl.a. dele platforme og motorer.
Ifølge en pressemeddelelse fra de involverede parter vil de bytte aktier, så Daimler AG kommer til at eje 3,1 pct. af aktierne i Renault og 3,1 pct. af aktierne i Nissan, som Renault ejer 44 pct. af. Renault-Nissan-alliancen vil til gengæld få 3,1 pct. at aktierne i Daimler AG.

Synergier og besparelser i sigte
De tre bilfabrikker går efter at få synergier og besparelser ud af samarbejdet. De vil blandt andet dele motorer, så Renault-Nissan-motorer kan bruges i såvel Twingo som smart. De 3- og 4-cylindrede motorer skal også modificeres, så de kan bruges i en ny serie af kompakte Mercedes-Benz-modeller. Det er også meningen at Nissans luksusmærke Infiniti skal kunne bruge motorer fra Mercedes-Benz, og at motorer fra Renault skal kunne bruges i Mercedes-Benz Vito.

Pressemeddelelse fra Renault Danmark:

"Fælles Renault Twingo/Daimler Smart

Renault og Mercedes har netop offentliggjort, at de med øjeblikkelig virkning indgår i et strategisk samarbejde. Det indebærer blandt andet fælles udvikling af den nye Smart/Twingo, samt 3.1 procents aktiekapital i hinandens selskaber.

Når den nye Renault Twingo og Smart i henholdsvis to - og fire sæders version rammer markederne i 2013, vil der være tale om den mest synlige frugt af det formaliserede samarbejde mellem Renault og Daimler. Et samarbejde, der blev offentliggjort i dag den 7. april, og som blandt meget andet betyder, at de to selskaber får 3.1 procent af aktierne hos hinanden og fælles skal udvikle motorer og biler.

”Denne aftale vil udvide vores strategiske samarbejde og skabe langsigtet værdi for Renault-Nissan Alliancen og Daimler. Vi vil samarbejde om at udvide og styrke vores produktprogram, hvor vi effektivt udnytter alle de tilgængelige ressourcer og udvikler innovative teknologier i det kommende tiår”, siger Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan Alliancen.

Den nye Twingo/Smart vil designmæssigt afvige fra hinanden - med deres helt egen visuelle identitet, men teknisk vil bilerne være identiske. Blandt andet vil de udnytte det unikke baghjulstræk som allerede nu findes på den eksisterende Smart model.

Den to-personers Twingo/Smart vil blive produceret på Smart fabrikken i Hambach i Frankrig. En fabrik, der allerede nu producerer Smart. Den fire personers Twingo/Smart vil blive produceret på Renaults Novo mesto fabrik i Slovenien. Både den to- og den fire personers Twingo/Smart vil udover at kunne fås med benzin og dieselmotor også kunne fås i en 100 % elektrisk drevet version.

Udover fælles udvikling af den kommende Twingo/Smart vil samarbejdet også fokusere på fælles udvikling af motorer. Her er det især interessant, at Renault fremover skal levere tre og fire cylindrede benzin og dieselmotorer til Daimler til brug for i deres mindre personbiler.

Både Renault og Daimler er stærke på varevognssiden og det skal yderligere udnyttes i det kommende samarbejde. Blandt andet vil Mercedes på baggrund af eksisterende Renault varebiler introducere en helt ny entry level van med teknisk basis i Renault Kangoo. Denne van vil blive bygget på Renaults fabrik i Maubeuge.

I det lidt større varevognssegment er der også lagt op til intensivt samarbejde. Blandt andet skal Renault levere små dieselmotorer og gearkasser til Mercedes Benz Vito."BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.