• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. april 2010 - Erhvervsbladet

Falske nummerplader i omløb

Nu kan man købe falske danske nummerplader i Sverige for 300 kr.

Denne slags nummerplader kan man købe for ca. 300 kr. i Sverige. Denne slags nummerplader kan man købe for ca. 300 kr. i Sverige.

Frederiksborg Amts Avis
Falske nummerplader
Politiet stiller nu skarpt på en ny fidus, som udbredes via internettet. På nettet kan der nemlig købes falske nummerplader, der ser næsten originale ud, skriver Frederiksborg Amts Avis onsdag.
Med et par hurtige klik kan man via den svenske hjemmeside showplate.se erhverve sig nummerplader for ca. 300 kr. og derved undgå at betale i dyre domme for at få indregistreret sin bil til at køre i Danmark, skriver Erhvervsbladet.dk på baggrund af artiklen i det sjællandske dagblad.
Det får nu Nordsjællands Politi til at tjekke bilernes nummerplader en ekstra gang.
"Tal og bogstaver er en anelse anderledes, og der mangler vandmærke, som reflekterer, når lyset falder på en bestemt måde. Men i farten er det umuligt at se, siger vicepolitikommissær Jan Perfeldt, der er leder af færdselspolitiets operative del i Nordsjælland, til avisen.

Falske nummerplader på bil fra Kokkedal

Ifølge Jan Perfeldt opdagede politiet for nogle uger siden ved et tilfælde nogle falske nummerplader på en BMW i Kokkedal, og der kan sagtens være flere af den slags, som man ikke lige umiddelbart opdager.
Han vurderer, at snydepladerne typisk frister bilejere, der eksempelvis har købt en dyr bil i Tyskland, men ikke vil betale den store registreringsafgift i Danmark. Han advarer dog om, at forsikringen ikke dækker, når der er falske numemrplader på en bil. Kommer man til at dræbe eller skade andre mennesker, kan det koste millioner af kroner.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.