• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. april 2010 - Politiken.dk

Privatleasing op på 27 pct.

Lige nu indgås der 4.000 nye privatleasingkontrakter pr. kvartal, anslår DAF.

Renault Clio i benzinudgaven kan leases billigt. Det skaffer unge kunder. Renault Clio i benzinudgaven kan leases billigt. Det skaffer unge kunder.

Politiken.dk
Privatleasing går frem
 Privatleasing er i kraftig vækst. Stort set alle bilimportører er efterhånden på banen med privatleasingtilbud. Senest kom Toyota til. Hver fjerde private køber ventes i år at vælge privatleasing i stedet for køb.
»De tørre tal for privatleasing er lige nu ca. 4.000 per kvartal, altså 16.000 biler for 2010«, siger Preben Kjær, adm. direktør i Dansk Automobilforhandler Forening til Politiken.dk.
Det svarer til en markedsandel på omkring 15 procent, hvis man regner med, at der bliver solgt 107.000 personbiler i år. Hvis man kun sammenligner med det antal personbiler, som privatpersoner forventes at erhverve sig - nemlig 60.000 - så er det en andel på ca. 26-27 pct.

Forskellig tilgang til privatleasing
Mens BMW, Audi og Mercedes-Benzstort set tilbyder alle modeller ,har andre importører valgt at holde sig til enkelte modeller. Det gør f.eks. Renault med Clio og Mégane. Fiat har især succes med små modeller som 500 og Punto. Honda har holdt sig til Accord, som er blevet fundet på overskudslagre i blandt andet Sverige.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.