• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. april 2010 - De Danske Bilimportører

Bilsalget 30 procent op

Nybilsalget i marts måned bedre end før krisen.

Ford Fiesta har været med til at løfte salget de seneste 5 måneder. Ford Fiesta har været med til at løfte salget de seneste 5 måneder.

De Danske Bilimportører
Bilsalget 30 pct op.
Fremgangen i personbilsalget fortsatte i marts.  Salget steg med hele 29,8 procent i marts. Bilsalget er dermed steget 5 måneder i træk, og salget i marts er nu over niveauet fra før krisen.
Varebilsalget, der i februar steg for første gang siden 2007, gik igen imidlertid tilbage til i marts. Salget af nye varebiler dykkede således med 11,3 procent i marts sammenlignet med samme måned sidste år.

Nu næsten et halvt år med fremgang i personbilsalget

Personbilssalget steg kraftigt i marts sammenlignet med marts 2009. En fremgang på 29,8 procent vidner om et bilmarked, der for alvor er ved at have lagt krisen bag sig.
”Væksten i markedet var særdeles kraftig i marts og vi nærmer os nu et halvt år med konstant fremgang i bilsalget. Påsken faldt sidste år i april, og det kan være med til at påvirke sammenligningen af salget, men selv med den faktor taget i betragtning i er der tale om en særdeles kraftig vækst i markedet. Med 12.791 solgte personbiler i marts ligger salget ikke bare markant over samme måned sidste år, men også over niveauet fra 2008, hvor krisen endnu ikke var sat ind. Og i 2008 faldt påsken vel og mærke også i marts”, siger Bent Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.
”Fremgangen er at spore stort set over hele linjen. Vi oplever fortsat at den voksende interesse for leasing er med til at trække efterspørgslen opad, men også de traditionelle bilkøb er i kraftig vækst. Derfor er der også grund til at se på de kommende måneder med optimisme, selvom meget naturligvis fortsat afhænger af udviklingen i de generelle konjunkturer”, Bent Mikkelsen.

Tilbagegang for varebiler

Efter flere års konstant tilbagegang viste varebilsmarkedet i februar for første gang en beskeden fremgang. I marts er varebilerne imidlertid igen på retur, med et fald i salget på 11,3 procent.  .
 ”Vi havde håbet, at tendensen fra februar var fortsat, men varebilsmarkedet er tilsyneladende fortsat skrøbeligt og tallene indikerer, at de små og mellemstore virksomheder ikke er helt så langt fremme i genrejsningen efter krisen, som forbrugerne er. Men også her spiller påsken ind, når tallene for marts 2010 sammenlignes med salget i 2009. Set i det lys giver 2010 tallene ikke anledning til den store bekymring, og vi forventer derfor en forsigtig bedring i varebilssalget i de kommende måneder, efterhånden som den begyndende forbedring af konjunkturerne for erhvervslivet også begynder at få virkning på håndværksfagene og den lette godstransport, udtaler Bent Mikkelsen.

Lastbiler hårdt ramt
Nyregistreringerne af lastbiler faldt i marts med 53, 5 procent sammenlignet med marts 2009.
”Lastbilsmarkedet fungerer markant anderledes end personbilmarkedet og tallene taler desværre deres tydelige sprog om de fortsatte problemer i den tunge del af transportbranchen. Som vi hele tiden har forventet skal vi nok hen på efteråret inden vi kommer til at opleve en forbedring på dette område, slutter Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.