• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. april 2010 - Volkswagen

Faceliftet Phaeton

Ny front, on-line services ombord og nye assistentsystemer

Volkswagens flagskib Phaeton får verdenspremiere ved udstillingen Auto China 2010 i Beijing. Volkswagens flagskib Phaeton får verdenspremiere ved udstillingen Auto China 2010 i Beijing.

Volkswagen  
Verdenspremiere i Kina
Volkswagen præsenterer den faceliftede topmodel, Phaeton ved udstillingen Auto China 2010 i Beijing. Phaeton produceres på Volkswagens fabrik i Dresden og er med bl.a. firhjulstræk og luftaffjedring som standard, en af de mest komfortable luksus-limousiner skabt til dato. Med den nye forbedrede udgave af Phaeton, viser Volkswagen mærkets ypperste.

Det er endnu engang chefdesigner Walter de Silva, der står for den overordnede linieføring. Særligt er frontpartiet blevet ændret, således at Phaeton virker optisk bredere og mere kraftfuld. Desuden er også silhuetten og bagpartiet ændret optisk.

Phaeton eksteriør
Phaeton årgang 2011 er alt efter valgt akselafstand, mellem 5,06 og 5,18 meter lang.  Som nævnt har Volkswagen redesignet hele frontpartiet på koncernens flagskib. Analogt til Volkswagens nye Design-DNA, er det de horisontale linier, der dominerer det nye udtryk.  Modsat de øvrige modeller fra Volkswagen, der er blevet tilpasset design-DNA´et har man hos Phaeton undladt at anvende sort lak ved kølergrillen, men derimod har man designet en helt ny kromfront til Phaeton. Dette og de helt nye forlygter giver Phaeton et markant ydre, der lægger afstand til Volkswagens øvrige modeller. Dermed har designerne ønsket at udtrykke Phaetons selvstændige karakter.

Phaeton interiør
Interiøret i Phaeton har ry for at være af allerbedste kvalitet. Der er tale om komfort og elegance i overmål. Sæderne er ekstremt ergonomiske og 18-vejs indstillelige, dvs. man kan regulere dem, så de er skræddersyede til den enkelte. Alle de mange funktioner i Phaeton, skulle nu blive betjent mere intuitivt end tilfældet var med forgængeren. Phaeton kan bestilles med fem sæder , men efter ønske kan man også bestille Phaeton med to enkeltsæder bagi, der ligeledes kan indstilles elektronisk. Desuden kan Phaeton også bestilles med ekstra akselafstand, hvilket betyder en forlængelse på 12 cm. Dekorindlæg, læderindtræk og udstyrsdetaljer som fx køleskab eller multimedie-systemer fra Volkswagen Exclusive, kan bestilles helt efter eget ønske. Dermed er der praktisk taget en uendelighed af muligheder for at individualisere den nye luksus-limousine fra Volkswagen. Dette gælder også for det helt nye multifunktionsrat, der kan leveres i læder eller den ønskede træsort, eller en kombination af disse.

Elektroniske assistentsystemer
Til den nye Phaeton vil man kunne vælge Dynamic Light Assist, ACC (automatisk distanceregulering), Front Assist (overvåger de umiddelbare omgivelser) og Side Assist (Sporskifteassistent - advarer i potentielt farlige situationer). Et dæktryks-kontrolsystem sørger for højnet sikkerhedstandard.

Info- og entertainmentsyster
Phaeton vil være udstyret med letbetjente radio- og navigationssystemer (RCD 810 og RNS 810), der via en 8 " stor touchscreen skaber en intuitiv funktionsenhed med klimaanlæg og multimedier. 

Info- og entertainmentsystemet kan mere end at finde vej. Takket være et kamera integreret ved bakspejlet genkender Phaeton skiltning og viser informationerne på skærmen eller i multifunktionsanlæggets display. Det er ikke blot hastighedsbegrænsninger, som systemet formidler, men også tillægsoplysninger som fx gældende tidsrum eller ved glat føre. Som det første af sin art på verdensplan genkender systemet også overhalingsforbud.

Online-tjeneste
Med den nye Phaeton tilbyder Volkswagen som noget nyt, i sammenhæng med Navigationsanlægget RNS 810, der råder over 30 GB, en internetbaseret Google-funktion som supplement til kortvisningen. Data bliver via en Proxyserver integreret online i systemet. Den viste grafik på touchscreenen svarer til Google-maps´grafik Satellit, eller grafikken Hybrid fra iPhone. I Phaeton bliver sattelitbillederne således brugt til at supplere rutebeskrivelsen i navigationsanlægget. Særligt interessant er de såkaldte POI - Points of Interest. Adresser, seværdigheder, butikker, læger eller restauranter kan findes på få sekunder og integreres i navigationsanlæggets vejvisning.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.