• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. april 2010 - SEAT

Ny SEAT Alhambra

Ny Alhambra gør sig godt som både familie- og forretningskøretøj.

Den ny SEAT Alhambra introduceres til efteråret. Den ny SEAT Alhambra introduceres til efteråret.

SEAT
Ny SEAT Alhambra
Den nye SEAT Alhambra er den perfekte bil til en aktiv og sportslig livsstil. Med det spanske mærkes helt nye Multi-Purpose Vehicle (MPV) får du ikke bare rigelig plads til familien, virksomheden og fritidsinteresserne. Den innovative fleksibilitet passer lige så godt til familieformål som til mange kilometers kørsel i erhvervsøjemed.
Som det er tilfældet for alle SEAT-modeller, går sportslige egenskaber og køreglæde hånd i hånd med stor anvendelighed. Takket være de overraskende dynamiske køreegenskaber, de kraftfulde motorer med en ydelse fra 140-200 hk og det nyeste hightech-udstyr bliver hver km til en fornøjelse i en Alhambra - især fordi disse dyder ikke går ud over den fremragende effektivitet. Med et brændstofforbrug på 18,2 km/l ved blandet kørsel sætter Alhambra standarden i segmentet.
"Innovation og intelligente løsninger er nøgleordene for vores nye Alhambra. Den er et stort fremskridt med hensyn til anvendelighed, dynamik og sikkerhed", udtaler James Muir, President hos SEAT, S.A. "Det imponerende koncept kombinerer det højeste niveau af funktionalitet og topmoderne teknologi med eminent kvalitet og håndværksmæssig udførelse. Og som altid med SEAT – kunderne får ekstraordinært meget for pengene".

Nu plads til voksne på 3. sæderække
Alhambra har den perfekte størrelse for en europæisk MPV - den er vokset, og de større dimensioner giver glimrende pladsforhold i kabinen.  Men takket være det gode udsyn og de agile køreegenskaber er den særdeles manøvredygtig i bytrafikken. Med en længde på 4,85 m er den nye Alhambra vokset med 22 cm i forhold til forgængeren, og den er blevet 9 cm bredere. Der er endda plads nok til, at voksne kan sidde komfortabelt på tredje sæderække, og de store skydedøre (med elektrisk åbning/lukning som ekstraudstyr) gør det nemt at stige ind og ud af bilen. Bagagerumspladsen er mere end generøs - med plads til fem personer er bagagerumsvolumenen på 885 l, som kan udvides til maksimalt 2.297 l, når kun de to forsæder er i brug.

2. og 3. sæderække kan nemt sænkes ned i bilens bund
Det smarte og ekstremt fleksible sædekoncept var en central del af udviklingen – den nye Alhambra fås med fem, seks eller syv sæder. Hvis der er brug for mere plads til bagage, er det ikke længere nødvendigt at tage anden og tredje sæderække ud. Nu kan de nemt sænkes ned i bilens bund takket være et easy-fold-system. Den midterste sæderække kan også placeres på langs med integrerede børnesæder (ekstraudstyr). Både føreren og forsædepassageren har perfekt udsyn, en usædvanligt sportslig følelse og perfekt ergonomi.
Designet
Den nye Alhambra viser tydeligt sin dynamiske karakter i designet. De brede, stramme proportioner, de tydelige linjer og de markante hjulkasser giver et kraftfuldt udseende og en sportslighed, som ikke er almindelig i MPV-segmentet. Med den pileformede motorhjelm, den karakteristiske kølergrill og det iøjnefaldende frontskørt, som fortsætter piledesignet, viser Alahambra med al tydelighed sit SEAT-DNA. Den slanke sideprofil viser stor teknisk præcision, og skydedørene er integreret perfekt. Den muskuløse tagspoiler, den lavtsiddende bagklap og de store lygteenheder dominerer bagenden.

Motorer yder fra 140 til 200 hk - brændstoføkonomi op til 18,2 km/l
Bag det attraktive ydre er den nye Alhambra ny ned til mindste detalje, og den er udstyret med topmoderne teknologi. Det starter med motorerne: Alle TSI- og TDI-motorerne har direkte indsprøjtning og turbolader. TSI-motorerne har en ydelse på 150 hk og 200 hk, og de to TDI-motorer har en ydelse på 140 hk og 170 hk. Blandt de øvrige effektivitetsteknologier, der er standardudstyr, er start-stop-system og rekuperaton af bremseenergien – genindvinding af kinetisk energi. Alle motorerne garanterer både fremragende trækkraft og enestående effektivitet. Med et brændstofforbrug på hele 18,2 km/l ved blandet kørsel og CO2-emissioner på kun 143 g/km er SEAT Alhambra 2.0 TDI med 140 hk klart i front i klassen. Alhambra TDI er også udstyret med en SCR-katalysator (selective catalytic reduction), som gør dieselversionen til en af de mindst forurenende MPV'ere i verden.

Lygterne registrerer selv modkørende og sænker selv lyskeglen
Præcis som TSI- og TDI-motorerne giver DSG-dobbeltkoblingsgearkassen (ekstraudstyr) en perfekt kombination af sportslighed, komfort og effektivitet. Men udbuddet af  topmoderne og innovative teknologier, der tilbydes som ekstraudstyr til den nye Alhambra, er væsentligt bredere. Det omfatter bixenonforlygter med adaptiv lyslængderegulering og fjernlysassistent. En sensor registrerer modkørende biler og sænker automatisk lyskeglen. Også som noget nyt fås den nye Alhambra med parkeringsassistent, som automatisk manøvrerer bilen på plads i små parkeringsbåse - selv vinkelret i forhold til kørselsretningen. Via bakkameraet får føreren vist området bag bilen. Panoramakydetagets åbning er 300 % større end åbningen i et almindeligt soltag, og det 3-zoners klimaanlæg Climatronic sikrer en optimal temperatur ved alle siddepladser. Elmotorer gør det nemmere at betjene skydedørene og bagklappen.

Omfattende sikkerhedsudstyr med 7 airbags, ABS og EPS
Det standardmonterede sikkerhedsudstyr er på et niveau over gennemsnittet. Det omfatter syv airbags, inklusive knæairbag i førersiden, og elektrisk børnesikring i bagdørene. Desuden omfatter standardudstyret ABS og ESP, inklusive elektronisk bremseassistent, vogntogsstabilisering og dæktryksovervågning. Alhambra tilbydes i udstyrsversionerne Reference og Style, og allerede i basisversionen er udstyret omfattende. SEAT Alhambra vil blive produceret i Palmela i Portugal, og den bliver introduceret til efteråret.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.