• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. april 2010 - PSA

PSA låner en Mitsubishi

Citroën og Peugeot vil skabe en SUV på Mitsubishi ASX-platformen.

Mitsubishi ASX skal danne basis for en Peugeot-SUV og en Citroën-SUV. Mitsubishi ASX skal danne basis for en Peugeot-SUV og en Citroën-SUV.

PSA
"Låner" SUV-model
Mitsubishi Motors Corporation (MMC) og PSA Peugeot Citroën har netop meddelt, at de indleder et nyt samarbejde om en SUV - Sport Utility Vehicle - i mellemstørrelsen. 
Aftalen indebærer udvikling og tilpasning af en mellemstor SUV under to mærker Peugeot og Citroën, baseret på platformen fra en eksisterende Mitsubishi model.  
De to nye SUV lanceres i Europa i begyndelsen af 2012 med hver deres design og deler et stort antal komponenter med den Mitsubishi model, som hedder RVR i Japan og ASX i Europa.

Bilerne får bl.a. den kendte 1.6-HDi-motor fra PSA
Bilerne vil blive markedsført med træk på både 4- og 2 hjul. Det årlige produktionstal for Peugeot og Citroën forventes at blive 50.000 biler. PSA Peugeot Citroën bruger sin egen 1.6 HDi-dieselmotor med partikelfilter, hvorved man tilstræber en meget lav udledning af CO2 for denne type bil, nemlig 123 g CO2 /km, hvilket svarer til et EU-mix på godt 21 km/liter i udgaven med træk på 2 hjul..
 
Forventer stor vækst i salget af SUV'er

For PSA Peugeot Citroën er de nye biler et supplement til det eksisterende modelprogram og vil dermed kunne tiltrække nye kunder i en del af markedet, som på verdensplan forventes at vokse med godt 60 % frem til 2015.
For Mitsubishi Motors betyder aftalen et yderligere produktionsvolumen af denne platform og dermed økonomisk fordel.
Den nye aftale er den fjerde samarbejdsaftale mellem de to koncerner, som også har indgået samarbejde om SUV Mitsubishi Outlander, Peugeot 4007 og Citroën C-Crosser i 2005, opførelsen af en fælles fabrik i Rusland, som netop er blevet indviet, og lanceringen i Europa ultimo 2010 af de to elbiler Peugeot iOn og Citroën C-Zero, som er baseret på Mitsubishi I MiEV*.

*Mitsubishi innovative Electric Vehicle, baseret på minibilen «i»

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.