• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. juni 2010 - Subaru

Subaru WRX hurtigst

Subaru WRX STI har slået fartrekorden for sin klasse på Nürburgring.

Subaru WRX STI er hurtigste sedan på Nürburgring. Subaru WRX STI er hurtigste sedan på Nürburgring.

Subaru
Hurtigst på Nürburgring
Budskabet til Subarus udviklingsafdeling var krystalklar. Byg vores hurtigste STI nogensinde. Nu er det bevist at de lykkedes med opgaven. Med Tommi Mäkinen bag rattet blev den nye Subaru WRX STI klokket til 7’55”00, hvilket er ny rekordtid for 4-dørs sedaner på Nürburgring.
Forudsætningerne for rekordforsøget var ikke de bedste. April morgenen var råkold og banen var fugtig. På trods af dette lykkedes det Tommi Mäkinen at pudse den gamle STI-rekord fra  2004 med 4 sekunder og noterede den hurtigste omgangstid nogensinde for en 4-dørs sedan på Nürburgring.

Subaru tester på verdens barskeste bane

Allerede i slutningen af firserne begyndte Subaru at anvende Nürburgring til at teste karosseriopsætninger, og til at udvikle bilernes præstationer. Med sine 160 kurver regnes den 20,8 kilometer lange ”Nordschleife” som verdens barskeste bane.
For Subaru indebar begrebet ”hurtigst” dog mere end bare topfart og effekt. For at fortjene prædikatet ”den hurtigste STI  nogensinde” kræves det også at føreren har fuld kontrol og kan køre bilen med fuld tillid.

Lavere forvogn og sænket karosseri øger raceroplevelsen

Den nye WRX STI har fået chassisset opdateret for maksimal respons og kontrol. Affjedringen er blevet forfinet, samtidigt med at forvognen er blevet gjort stivere, med blandt andet kraftigere krængningsstabilisator, og at ophænget bag er blevet udstyret med en sfærisk bøsning, en såkaldt ”pillow-ball”. Den nye WRX STI er også 5 millimeter lavere end den nuværende.

"Fantatisk køremaskine", siger Tommi Mäkkinen

"Bilen er utrolig letkørt og føles tryg, selv  i svære kurver. Det var enkelt for mig at forudsige hvordan bilen skulle bete sig i den næste situation. Subarus symmetriske AWD bidrager til den konsekvente opførsel og man har virkelig lykkedes med at udvikle den nye STI til en fantastisk køremaskine", siger den firfoldige WRC-vinder Tommi Mäkinen, som sad bag rattet i den nye STI ved omgangsrekorden.
Den nye Subaru WRX STI lanceres i oktober i en helt ny 4-dørs udgave. Samtidig får den karaktaristiske vinge på hækken comeback.

Tommi Mäkinens omgang rundt på "Ringen" findes uploadet her

Den aktuelle Subaru WRX STI er med i Bilpriser.dk's GTI-analyse 2010. Læs den her


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.