• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. juni 2010 - Volvo

Volvo C30 Electric er klar

Volvo slipper de første C30 Electric på gaden først på efteråret.

Volvo C30 Electric kommer allerede ud at køre efter sommerferien. Volvo C30 Electric kommer allerede ud at køre efter sommerferien.

Volvo
Volvo C30 Electric klar
Volvo Cars og det svenske energiselskab Göteborg Energi har underskrevet en hensigtserklæring, ifølge hvilken de to selskaber skal samarbejde om el-biler og opladnings-infrastruktur. Volvo leverer ifølge aftalen ti C30 el-biler med leveringsstart først på efteråret. 
"Det her er banebrydende," udtaler Lennart Stegland, direktør for Volvo Cars' afdeling for specialkøretøjer.

Første Volvo C30 Electric skal ud at køre i Sverige
Volvo's el-bils projekt har vakt enorm international interesse. Volvo har haft besøg af mange potentielle  kunder fra udlandet, men den første, der får C30 Electric leveret, er svensk.
"Aftalen omfatter ti biler, hvoraf den første leveres efter sommerferien. Volvo C30 Electric er et naturligt led i vores fokus på DRIVe produkter, som har til formål at styrke et bæredygtigt samfund. Vi er glade for samarbejdet med Göteborg Energi og for at kunne lægge ud på vores hjemmebane, Göteborg," fortsætter Lennart Stegland.

Prøvebilerne er pakket med måleudstyr

Bilerne i demoflåden er udstyret med avancerede måleinstrumenter. Det er vigtigt for Volvo Cars at opbygge know-how om, hvordan parametre som kørevaner og lademønstre påvirker batteriet og dets levetid i bilen.
Volvo C30 Electric har samme sikkerhed, komfort og plads indvendig som en almindelig C30. Forskellen er, at C30 Electric udelukkende kører på elektricitet, så den er helt fri for skadelige udledninger i trafikken.

150 kilometer på en opladning
Hvis bilen oplades med elektricitet fra klimaneutrale kilder udleder den stort set ingen CO2. Den kan klare op til 150 kilometer på en batteriopladning.  "Det er mere end 90 procent af, hvad de europæiske bilister kører dagligt, så bilen passer fint til en gennemsnitsfamilies hverdagsbehov," forklarer Lennart Stegland.
Volvo C30 Electric drives af et lithium ion batteri, som kan oplades i en almindelig stikkontakt. Det tager omkring otte timer at oplade batteriet, hvis det er helt fladt. Tophastigheden er cirka 130 kilometer i timen og den klarer 0 til 100 på 10,5 sekunder. 
Volumen for Volvo Cars' C30 el-bils projekt er i alt 250 enheder. "Med flere kunder, vil vi selvfølgelig kunne udvide vores produktionsserie," siger Lennart Stegland.

El-biler er fremtiden, tror Volvo
Han er overbevist om, at el-biler bliver en vigtig aktør på bilmarkedet.
"Det anslås, at i 2020 vil omkring 5-10 procent af alle svenske biler være el-biler. I perioden 2020-2025 regner vi med, at el-biler tegner sig for 3-10 procent af markedsandelen i EU. Forskellige markeder har forskellige forudsætninger," slutter Stegland.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.