• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. juni 2010 - ADAC

Tysk motorvejsgebyr

Tyske politikere er stærkt fristet af motorvejsgebyr, der kan give 186 mia. kr. årligt.

En tur gennem Tyskland og retur kan ryge op i knap 750 kr. En tur gennem Tyskland og retur kan ryge op i knap 750 kr.

ADAC / Bilpriser.dk
Tysk motorvejsgebyr
Et tysk motorvejsgebyr for personbiler på f.eks. 5 cent (37,2 øre) per kørt km vil på papiret kunne tilføre den tyske statskasse 186 mia. kr. om året. Den tyske bilistorganisation ADAC, der er en søsterklub til danske FDM, kan forstå, hvis politikerne er stærkt fristet til at indføre et sådant gebyr, men den advarer stærkt imod det.
Ifølge ADAC vil det øge inflationen med 0,9 procentpoint, føre til tab af 25.000 job i bilindustrien på grund af udskudte bilkøb samt færre indtægter fra moms på brændstof, reservedele og så videre. Endvidere vil der blive tabt dynamik i samfundet for et større milliardbeløb. ADAC mener derfor, at der højest vil ryge 30-37 mia. kr. i statskassen årligt, når hele regnestykket gøres op.

En tur på 1.000 km gennem Tyskland vil med en km-betaling på 5 cent lande på 372 kr. Da man jo også skal hjem igen, vil det øge feriebudgettet for en dansk bilist med 744 kr.
Ifølge ADAC vil motorvejsgebyrer belaste hver tysk bilist med 5.200 kr. om året.
Gebyret er ikke vedtaget endnu.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.