• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. juni 2010 - Nedvejning.dk

Få hjælp til nedvejning

Nedvejning.dk vil for mindre gebyr hjælpe folk med gulpladebiler

Disse biler kan typisk nedvejes, så der spares afgift. Disse biler kan typisk nedvejes, så der spares afgift.

Nedvejning.dk
Spar 5.000 kr. i afgift
I perioden 1998 til 2007 blev der solgt mange biler på gule plader til private kunder, og langt de fleste af disse biler har en totalvægt fra 2.001 og op til 2.650 kg. Et nystiftet firma - nedvejning.dk - kan nu tilbyde assistance til at få bilen vejet ned til 2.000 kg, hvorved der kan spares ca. kr. 5.500 i årlige afgifter.
Biler som Suzuki Grand Vitara, Seat Altea, Peugeot Partner, VW Touran samt Toyota RAV4 og Sportsvan var i mange år utroligt populære som privatbiler på gule plader. Prisen for at køre privat i en sådan varebil er dog en høj vægtafgift samt en tillægsafgift for privat anvendelse (den såkaldte misundelsesafgift) på hele kr. 5.040 årligt. Alt i alt årlige brugsafgifter på 8.000-9.000 kr. Det er mange penge på budgettet hvert år, og det er samtidig en medvirkende årsag til, at det er blevet sværere at sælge bilen på brugtvognsmarkedet.

5.500 kr. mindre til Skat hvert år ved nedvejning
Den gældende og nyligt gennemførte revision af lovgivningen på området gør det imidlertid muligt at nedveje bilen og dermed få glæde af en årlig vægtafgift på kun kr. 1.810 for en bil med benzinmotor og kr. 2.520, hvis bilen har dieselmotor. Samtidig falder tillægsafgiften for privat anvendelse til kun kr. 900 årligt. De fleste ejere af disse varebiler kan derfor spare ca. kr. 5.500 på bilbudgettet hvert år.

Sådan får man glæde af de lavere afgifter
For at kunne få glæde af de lavere afgifter skal bilen være indregistreret i perioden mellem den 2. juni 1998 og den 25. april 2007 og vejes ned til en totalvægt på 2.000 kg eller derunder. Det kan næsten alle varebiler, der ligger i vægtklassen fra 2.001 og op til 2.500-2.600 kg blive. Bilen skal gennem et syn, der skal laves en del papirarbejde, og derefter skal bilens markedsværdi vurderes af Skat. Denne værdi danner udgangspunkt for, hvad det vil koste i ny registreringsafgift at få bilen omregistreret. Dette beløb afhænger af bilens alder, km-tal og værdi og er mindre, end man umiddelbart skulle tro. Efter den nye lovgivning på området vil det fx koste cirka kr. 9.000 i ny afgift, hvis bilens værdi er kr. 70.000 (inkl. moms), og det tager derfor kun halvandet år, før besparelsen på vægt- og tillægsafgift har tilbagebetalt den nye registreringsafgift. Herefter er der overskud i regnestykket i alle årene fremover. Har bilen en værdi på kr. 30.000, vil det kun koste cirka kr. 3.500 i ny registreringsafgift. Et lille beløb der er hjemme igen efter kun 7 måneder. 
Nogle biler kører i dag allerede med en totalvægt på 2.000 kg (eller derunder), men betaler alligevel både den dyre vægt- og tillægsafgift. Dette skyldes, at bilen har en anmærkning om vægt og tillægsafgift i CRM registeret. Denne anmærkning kan fjernes ved at indbetale ny registreringsafgift, og dermed kan man også her få glæde af en årlig besparelse på kr. 5.500.
 
Nedvejning.dk klarer det meste for kr. 695 kr.

Reglerne på området er komplicerede, og det er ikke alle biler, der pr. automatik kan vejes ned. Men på hjemmesiden www.nedvejning.dk kan der findes mere information om emnet. Beslutter bilejeren sig for at ville gå videre, kan han/hun oprette sig som kunde hos nedvejning.dk. Derefter følger et forløb, hvor bl.a. bilens papirer og en fuldmagt skal fremsendes. Bilen skal i de fleste tilfælde til syn, hvilket ejeren selv sørger for, og herefter gennemfører nedvejning.dk sagsbehandlingen overfor Skat med henblik på vurdering og beregning af ny registreringsafgift. Når denne foreligger, afgør bilejeren selv, om vedkommende vil indbetale den nye registreringsafgift og omregistrere bilen til den lavere vægtklasse. Bilejeren har derfor fuld klarhed over de økonomiske forhold, inden den endelige beslutning tages og kan til enhver tid stoppe forløbet hos nedvejning.dk. Faktisk er det gratis at være kunde op til, at sagsbehandlingen med Skat er begyndt. Dvs., at de 695 kr., det koster, at få nedvejning.dk til at assistere i hele sagsforløbet, først skal betales, når kunden har fået garanti for, at bilen kan vejes ned.

Fakta om nedvejning
Hvilke biler kan vejes ned? Næsten alle biler på gule nummerplader med en totalvægt på 2.001- 2.500 kg indregistreret før den 25. april 2007, kan vejes ned og dermed komme i en billigere klasse for vægtafgift og tillægsafgift for privat anvendelse. Typiske eksempler er varevogns-udgaver af biler som for eksempel:
Suzuki Grand Vitara, Toyota RAV4, Seat Altea, VW Touran, Citroen Picasso, Opel Zafira, Peugeot Partner, Ford C-Max, Toyota Sports-/CombiVan, VW Caddy, Citroen Berlingo og      Peugeot 307.

Markering kan fjernes, så afgiften alligevel kan nedsættes
Nogle biler er tidligere blevet nedvejet til 2.000 kg, men betaler alligevel den høje vægt- og tillægsafgift. Det skyldes en lovændring, der gjorde, at disse biler fik en markering i CRM registeret. Denne markering bliver fjernet, når der indbetales ny registreringsafgift.    
Hvis bilen i dag har en totalvægt, der er højere end 2.500 kg, kan den i mange tilfælde også vejes ned og komme på billigere årlige afgifter. Det kræver dog en nærmere undersøgelse og vurdering, som typisk foregår ved syn af bilen.

Hvad koster det?

Der skal betales ny registreringsafgift af bilen. Denne beregnes af Skat og er et differencebeløb (forskellen mellem den gamle og den nye afgift), som opgøres efter en vurdering af bilens markedsværdi. Beløbene i skemaet er anslået og kan variere fra bil til bil, da omfanget af sikkerhedsudstyr og bilens brændstofforbrug samt afskrivning også har indflydelse på afgiften.

Et par eksempler baseret på den nyligt gennemførte lovændring på området:

Varebilens værdi (inkl. moms) Ny registreringsafgift (engangsbeløb)
Kr. 30.000 Ca. kr. 3.500
Kr. 50.000 Ca. kr. 6.500
Kr. 70.000 Ca. kr. 9.000
Kr. 100.000 Ca. kr. 14.000

Hvad sparer man?
Når bilen er vejet ned, og den nye registreringsafgift er betalt, kan man glæde sig over en lavere vægtafgift og tillægsafgift for privat anvendelse i årene fremover. Nedenstående eksempel tager udgangspunkt i en dieseldrevet varebil i vægtklassen 2001-2.500 kg.

Varebil med totalvægt på 2.001 - 2.500 kg med dieselmotor Før nedvejning Efter nedvejning Årlig besparelse
Vægtafgift, kr. 4.030 2.520 1.510  
Tillægsafgift for privat anvendelse, kr. 5.040 900 4.140  
         
I alt , kr. 9.070 3.420 5.650  

Besparelsen for en benzindrevet bil er kr. 5.470 årligt. Benyttes varebilen til kombineret privat- og erhvervsmæssig brug, er den årlige besparelse på kr. 3.580 for en diesel og kr. 3.400 for en varebil med benzinmotor.

Om nedvejning.dk
Nedvejning.dk er stiftet af Andersen Motors A/S og autoforhandler Per Pedersen. Det er to aktører med stor og mangeårig erfaring indenfor bilbranchen som hhv. importør (Suzuki) og forhandler. På hjemmesiden www.nedvejning.dk findes mere information om mulighederne for at veje varebiler ned, de besparelser, der kan opnås og endelig en kundedel, hvor man for et engangsbeløb på kr. 695,- inkl. moms kan få hjælp til at få vejet bilen ned inkl. sagsbehandlingen overfor Skat.  

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.