• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. juni 2010 - Statoil

Klimavenlig benzin

Fremover vil benzin i Danmark være iblandet 5 pct. bioethanol

Danskerne ønsker at køre mere klimavenligt og fra juli vil al benzin i Danmark være iblandet 5% bioethanol. Danskerne ønsker at køre mere klimavenligt og fra juli vil al benzin i Danmark være iblandet 5% bioethanol.

Statoil  
Danskere vil køre mere klimavenligt
82 pct. af danske bilister hilser biobenzinen velkommen. Samtidig er halvdelen villige til at betale mere for benzin, hvis der fandtes en benzintype, der kunne reducere CO2-udledningen
endnu mere. Det viser en undersøgelse fra Statoil foretaget blandt danske bilister.

Fra juli vil al benzin, der sælges i Danmark være iblandet 5 pct. bioethanol, som følge af en lov, der skal fremme de bæredygtige biobrændstoffer og reducere transportsektorens CO2-udslip. Det er flertallet af danske bilister glade for – hele 82 pct. bakker op om loven. Det viser en undersøgelse foretaget af sermo analyse for Statoil.

Biobenzin siden 2006
Hos Statoil, der som det eneste selskab i Danmark har solgt biobenzin de sidste fire år, hilser man også lovgivningen velkommen: ”Statoil introducerede allerede i 2006 Bio95 på det danske marked. Det glæder os, at vores initiativ endelig bliver bakket op af lovgivning,” forklarer Per Brinch.

Siden maj 2006 har Statoil som eneste danske selskab solgt biobenzinen Bio95 – og siden januar i år også Bio92. I løbet af de sidste fire år har Statoils Bio95- og Bio92-kunder sparet miljøet for over 44.300 tons CO2.

Benzin med reduceret CO2-aftryk ønskes
Undersøgelsen peger også på, at danske bilister ønsker benzin, der reducerer CO2-aftrykket endnu mere. 95 pct. af de danske bilister ville gerne tanke mere klimavenlig benzin, hvis der fx fandtes en benzin, der kunne reducere CO2-aftrykket med 10 pct. Heraf ville 51 pct. endda være villige til at betale 5 pct. mere for benzinen, hvis den vel at mærke kan købes, hvor de plejer at tanke. Undersøgelsen viser endvidere, at 90 pct. mener, at Danmark bør fremme
særlig klimavenlig benzin fx ved afgiftsregulering.

”At danskerne tydeligvis ønsker klimavenlige alternativer ansporer os i vores fortsatte arbejde med at gøre vores produkter mere klimavenlige. Statoil er allerede på vej mod endnu en milepæl, når vi snart lancerer 2. generations biobenzin. Det er en ny benzin iblandet 2. generations bioethanol, der er udviklet og fremstillet i Danmark af dansk halm,” siger PR & Kommunikationsdirektør i Statoil Per Brinch.

To slags bioethanol
Bioethanol findes i dag i to varianter: Den nye 2. generations bioethanol, som fremstilles af restprodukter som fx halm, og 1. generations bioethanol, som fremstilles af råvarer som fx majs, sukkerrør, hvede eller olieplanter. Statoil samarbejder med DONG’s teknologiselskab Inbicon, der producerer 2. generations bioethanol af restprodukter fra landbruget, bl.a. af dansk halm, og Statoil har opkøbt de første fem millioner liter 2. generations bioethanol svarende til de første års produktion fra Inbicon.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.