• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. juni 2010 - Skat

Ekstraregning på 11 mio. kr.

Bilejerne fra whiskybæltet må til lommerne

Skat ser på sagerne fra aktionen Kristi Himmelfartsdag Skat ser på sagerne fra aktionen Kristi Himmelfartsdag

Skat
Stor gevinst ved Skats aktion
Det var biler i den dyre ende, der blev vinket ind til siden i forbindelse med SKATs aktion på Strandvejen Kristi Himmelfartsdag. I 31 tilfælde viste det sig, at personen bag rattet brugte bilen til privat brug uden at betale korrekt skat af værdien af fri bil.

Helt uacceptabelt ifølge Skat
"De forhøjelser på 11 millioner kr., SKAT forventer at lave, siger jo alt. Det er en utrolig kreativitet folk kan præstere i forsøget på at undgå at betale det de skal. Det er naturligvis helt uacceptabelt og betyder, at vi også fremover vil holde et vågent øje med området," siger skatteminister Troels Lund Poulsen.

Går virksomhederne efter i sømmene
Hvis SKAT konstaterer, at der fuskes med firmabilen, er det ofte en indikator på, at der også er problemer andre steder i virksomheden. Problemer med firmabilen, betyder derfor, at SKAT går virksomheden efter i sømmene.

Fokus på snyd med huse og biler
"Typisk har vi kigget efter ting som rådighed over huse og sommerhuse. For eksempel kan et firma eje boliger i millionklassen, som direktørens børn bor i til en langt billigere leje, end den de ifølge reglerne skal betale," siger SKATs tovholder Mikael Petersen, der fortsætter:
"Derudover har vi også kigget på ejendoms- og bilhandler internt i firmaet. Der kan være tale om fiktive bilhandler, hvor virksomheden sælger en luksusbil billigt til en medarbejder for herefter at købe den tilbage. Alt sammen i et forsøg på at slippe billigere i skat"

Udover kontrolaktionerne og de efterfølgende kulegravninger vil SKAT nu holde møder med de nordsjællandske revisorer for at gennemgå reglerne på området.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.