• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. juni 2010 - Waterfront

Biltest skal mindske kræft

Forureningstest skal vejlede kunder om kræftrisiko

Luftforurening øger risikoen for lungekræft, viser tal fra Kræftens Bekæmpelse. Luftforurening øger risikoen for lungekræft, viser tal fra Kræftens Bekæmpelse.

Miljø
Gratis forureningstest
Gamle biler forurener alt for meget og er med til at øge risikoen for lungekræft. Nu skal gratis forureningstests fange de største forurenere.
Bilsynskæden Applus+ Bilsyn følger nu op på Kræftens Bekæmpelses foruroligende undersøgelse, der for nylig slog fast, at luftforurening øger risikoen for lungekræft med 30 procent. Det sker med gratis forureningstests af biler.

Sammenhæng mellem luftforurening og lungekræft
”Vi tilbyder en gratis test af udstødningen i forbindelse med en Tilstandsattest. Det betyder, at alle uanset, hvilken bil de har, kan få undersøgt, hvor meget den forurener. Det er foruroligende, at der nu er en beviselig sammenhæng mellem luftforurening og lungekræft, selvom det ikke kommer bag os. Initiativet skal forbedre luftmiljøet, men der er samtidig behov for en højere skrotningspræmie, hyppigere bilsyn på ældre biler samt lavere afgifter på nye biler,” siger adm. direktør hos Applus+ Bilsyn, Arne Willerslev-Legrand.

kunder får valget ud fra testresultatet
Tilbuddet gælder for alle biler fremover, der altså får gennemført en undersøgelse af bilens tilstand.
”På baggrund af vores undersøgelse rådgiver vi kunden om, hvorvidt bilen er i stykker og bør repareres. Alternativt kan kunden beslutte, om det i virkeligheden er på tide at skifte en ældre forurenende bil ud med en ny og mere miljøvenlig model,” tilføjer Arne Willerslev-Legrand.

Ti gange så mange forureningsfejl
Applus+ Bilsyns tal viser, at forekomsten af forureningsfejl på brugte biler stiger stærkt med alderen. F.eks. har brugte biler over 15 år ti gange så mange forureningsfejl som biler under fem år.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.