• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. juli 2010 - Applus+ Bilsyn

Klar til bilferien sydpå

Næsten 500.000 danskere på bilferie i Sydeuropa

Det skønnes, at op mod en halv mio. danskere til sommer tager på bilferie til Sydeuropa. Det skønnes, at op mod en halv mio. danskere til sommer tager på bilferie til Sydeuropa.

Applus+ Bilsyn
Forberedelser til en bekvem rejse
Monotone motorvejsrestauranter, larmende børn på bagsædet, stive ben og ondt i bagen. Skal man have en bekvem rejse, er det vigtigt at tjekke bilen inden afgang, så man undgår uheld. 

Italien, Frankrig, Kroatien eller Spanien hitter
”Traditionelt rejser 300.000 danskere på egentlig bilferie i Sydeuropa, og af dem rejser hovedparten til Italien, Frankrig, Kroatien eller Spanien, i den nævnte rækkefølge. Herudover kommer et stort antal af f.eks. campister, som vi ikke tæller med i vores regnskab,” siger adm. direktør hos Dansk Bilferie, Bent Sortsøe.  
Tal fra Danmarks Statistik viser, at danskere over 15 år i 2008 tog på 3,8 mio. ferierejser totalt set. 42 procent af rejserne fandt sted i juni, juli eller august. 30 procent af rejserne, eller knap 500.000, foregik i bil.

Undgå motorstop
Bilferie til sydens sol kan dog blive meget værre end ondt i bagen, hvis bilen sætter ud undervejs. Det kan den sagtens gøre, hvis der opstår motorproblemer, dækkene punkterer, eller kølervæsken begynder at boble. Derfor opfordrer bileksperter folk, der skal på bilferie, til at få bilen gennemgået inden afgang.

Sommertjek inden afgang
”Vi anbefaler et kort Sommertjek af bilen og et Tempo100-tjek af campingvognen, hvis man skal på campingferie. Med en gennemgang formindskes risikoen for at familien fanges i motorvejsrabatten, at bilen skal på værksted i udlandet, og at man måske skal bruge penge og tid på at overnatte på et hotel undervejs, mens bilen bliver klar. Vores TilstandsAttest er en fornuftig forebyggelse mod uheld på ferien,” siger adm. direktør for Applus+ Bilsyn, Arne Willerslev-Legrand.

Tjek din campingvogn – kør hurtigere
Med et Tempo100-mærkat til din campingvogn kan du skære knap 3 timer af rejsetiden på de små 1.000 km ned gennem Tyskland. Mærkatet giver dig tilladelse til at overhale lastbiler. 

Det kan du selv tjekke på din bil
1. Hvornår fik du sidst skiftet bremsevæske? Bremsevæske optager fugt fra luften på grund af temperatursvingningerne i bremsesystemet, hvilket sætter væskens kogepunkt ned. Derfor kan gammel bremsevæske begynde at koge, når du kører i bjergene. Ophedet bremsevæske skaber lommer af luft i væsken, og det kan få bremserne til at sætte ud. Bed dit værksted skifte væsken hvert andet år.

2. Undersøg dine dæk. Ifølge loven skal dækmønstret være minimum 1,6 mm. Kører du med hele familien og bilen godt læsset, kan det være en god idé at skifte bildækkene. Dækkende slides hurtigere end normalt, når bilen er læsset tungt og kører hurtigt. Sørg for at dækkene er pumpet hårdt nok til at kunne klare ekstra vægt. Se instruktionsbogen.

3. Medbring evt. pærer og sikringer. Det kan være til stor gavn i tilfælde af, at din for- eller baglygte går ud.

4. Undersøg motorens kølesystem. Feriekørsel er ofte forbundet med lange køer, og det belaster ofte bilens kølesystem. Når bilen er kørt  varm, lader du motoren køre i tomgang. Efter højest et par minutter skal den elektriske blæser slå til. Sikr dig at bilen har kølevæske nok. Undersøg selve køleren. Køleren på ældre biler kan være tæret og utæt.

5. Skift olie og filter. Uden olie risikerer du, at motoren brænder sammen efter kort tid. Derfor er det en god idé at fylde ny olie på og skifte gamle filtre inden afgang. Sørg evt. for at have ekstra olie med.

6. Polér bilen og undgå lakskader fra solen. Hård sol kan være hård ved lakken. Skal du og din familie ned i stærk sol, styrker en omgang nano-behandling bilens overflade.

7. Spænd små børn fast. Har du små børn med, skal du sørge for, at baby- og barnestole er spændt forsvarligt fast – helst med ryggen mod forsæderne og aldrig foran en airbag. Sørg for underholdning til små børn, så de har noget at give sig til og ikke forstyrrer kørslen.

8. GPS. Sørg for at elektronikken fungerer, og at GPS’en er opdateret og kan vise vej til dit rejsemål (se din GPS-manual).

9. Er der ikke plads i bilen, kan det være en løsning at leje en tagboks.

10. Er du i tvivl, om din bil er ferieklar, kan du eventuelt køre den ind til en TilstandsAttest hos Applus+ Bilsyn.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.