• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. juli 2010 - Skoda

Ny Fabia GreenLine

Præsterer 29,4 km/l med et CO2 udslip på kun 89 g/km.

Den 2. generation af Fabia GreenLine introduceres i juni til 189.000 kr. for Combi versionen i et begrænset antal. Den 2. generation af Fabia GreenLine introduceres i juni til 189.000 kr. for Combi versionen i et begrænset antal.

Skoda
Blandt de bedste i klassen
Den 2. generation Fabia GreenLine 1.2 TDI CommonRail turbodiesel, der introduceres i juni, kører helt op til 29,4 km/l ved blandet kørsel og udleder kun 89 g/km CO2. Denne præstation er blandt de bedste i klassen for mindre familiebiler. Fabia GreenLine er udstyret med en nyudviklet tre cylindret 1.2 TDI CommonRail turbodieselmotor med 75 hk, som udnytter brændstoffet optimalt, uden det går ud over køreglæden. Fabia GreenLine har en 5-trins manuel gearkasse som standard. Det er Škodas første model med 1.2 TDI CommonRail turbodieselmotor. De fornemme præstationer opnås gennem en række innovative ændringer i Fabias konstruktion, der alle er udviklet og forfinet med det formål at konstruere en familiebil,
der tager hensyn til miljøet.

Nyheder for Fabia GreenLine
Start/stop funktion, hvor motoren stopper automatisk, når bilen holder stille og starter lynhurtigt igen, når man skal videre, f.eks. når der holdes for rødt lys. Systemet kan frakobles via en knap i centerkonsollen. Ydermere har den nye Fabia GreenLine bremseenergigenvinding, hvor bremseenergien bruges til at oplade batteriet. Škoda Fabia GreenLine har nu også fået gearskifteindikator i instrumentbordet, så man altid har mulighed for at køre i det optimale miljømæssige og økonomisk mest rigtige gear.

Undervognen fortsat sænket
Undervognen er, som i den første generation Fabia GreenLine, sænket med 15 mm, som reducerer luftmodstanden. Mere luftafvisende design i fronten og paneler monteret i undervognen er med til at forbedre luftmodstanden, og dæk med lavere rullemodstand forbedrer driftsøkonomien yderligere. Dækdimensionerne er 185/60. Fabia GreenLine har naturligvis partikelfilter som standard.

Udstyr
Den nye Fabia GreenLine er som standard eksempelvis udstyret med 15”alu-fælge, Climatic aircondition, tågelygter med indbygget kørelys, fartpilot, el-ruder foran, el-sidespejle med varme, varme i forsæderne, „SWING“ RDS radio med single cd og aux stik, 6 airbags og ESP antiudskridningssystem med TPM dæktrykskontrol og HHC Hill Holder, der hjælper føreren ved igangsætning på en stigning.  Det er en nyhed, at Fabia GreenLine indeholder TPM og HHC som standard. 

Introduktionspris på 189.000 kr.
Škoda Fabia GreenLine introduceres til en særlig pris på 189.000 kr. for Combi versionen i et begrænset antal. Škoda Fabia GreenLine i Hatchback versionen introduceres ultimo 2010. Grøn årlig ejerafgift bliver kun 740 kr.

Plus pakke til 9.995 kr.
Ønskes endnu mere udstyr end det omfangsrige standardudstyr, kan man vælge den nye Plus pakke til 9.995 kr. Pakken indeholder Climatronic klimaanlæg, el-ruder bag, MaxiDot informationsdisplay, læderpakke med 4-eget læderrat, lædergearknop, læderhåndbremsegreb samt opvarmende sprinklerdyser ved forruden.

Fabia Combi GreenLine
Denne model kan udstyres med anhængertræk og må trække 1.000 kg. med en anhænger med bremse og 450 kg uden bremse.

Nye motorer til Fabia
Škoda Fabia, der i mange år har været en af danskernes mest fortrukne mindre familebiler, er netop introduceret i en ny version med de helt nye motorer 1.2 TSI og 1.6 TDI CommonRail turbodiesel. Škoda Fabia Combi er stadig den mest rummelige i klassen for mindre familiebiler. Eksempelvis kan det store bagagerum klare en barnevogn uden problemer.
GreenLine er navnet på Škodas biler, der tager hensyn til miljøet, og i dag kan man få Fabia, Octavia og Superb TwinDoor i GreenLine versioner. Som en af Europas betydende bilfabrikker lægger Škoda stor vægt på at værne om miljøet både i produktionen og i bilerne. 

Populær i Danmark
Škoda i Danmark sælger Octavia og Fabia, som begge i mange år har været nogle af danskernes foretrukne familiebiler. Modelprogrammet udgøres også af Škoda Superb TwinDoor med den variable bagklap og den meget roste Superb Combi samt den fleksible og funktionelle MPV Roomster - bilen med det nytænkende design. Den nye SUV Yeti er også blevet en del af Škoda-familen. Både Fabia og Octavia har været Årets Bil i Danmark. Fabia, Octavia Combi, Roomster, Yeti og Superb Combi kan alle fås som van på gule plader.

Link: Brugte Skoda Fabia

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.