• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. juli 2010 - BMW

1000 mil pr. tank af BMW

Ny rekord af BMW 320d EfficientDynamics Edition

Den nye BMW 320d EfficientDynamics Edition kører 26,9 km/liter Den nye BMW 320d EfficientDynamics Edition kører 26,9 km/liter

BMW
Fra England til Lille via München
BMW's mest miljøvenlige 3-serie nogensinde har netop sat ny rekord ved at klare
turen fra England til München og næsten hele vejen tilbage på én tankfuld brændstof.
Tanken blev fyldt op på den engelske side af kanaltunnelen, hvorefter den nye BMW 320d
EfficientDynamics Edition klarede turen til München og helt til Lille på tilbagevejen, før tanken var tom - imponerende 1000 mil (1.630 km) på en enkelt tankfuld brændstof.

Tom Ford som chauffør
Mindst lige så imponerende var det, at chaufføren - den kendte motorjournalist og tv-vært Tom Ford - ikke benyttede nogle af de sædvanlige tricks til at opnå økonomisk kørsel, eksempelvis at køre i tomgang eller køre meget langsomt. Klimaanlægget og radioen var
ganske vist slået fra for at spare brændstof, men Tom kørte med ganske normal motorvejshastighed hele vejen til München og tilbage, hvilket beviser, at den nye BMW 320d EfficientDynamics Edition holder, hvad de officielle tal lover, nemlig 24,4 km/liter ved blandet
kørsel og en CO2-udledning på kun 109 g/km.

26,9 km/liter
På vejen til München nåede Tom helt op på over 26,9 km/liter, og på intet tidspunkt i løbet af turen kom han under 23 km/liter. Gennemsnitshastigheden var 95,4 km/t, og det samlede resultat blev de lovede 24,4 km/liter.
"Jeg forventede egentlig ikke, at de oplyste tal holdt stik i praksis, men jeg tog fejl," siger Tom.
"Selv om jeg naturligvis bestræbte mig på at køre økonomisk, holdt jeg rent faktisk en aldeles rimelig motorvejshastighed på omkring 105 km/t, hvilket er hurtigere end den hastighed, der normalt benyttes i forbindelse med økonomikørselstest."
"For den gennemsnitlige bilist er over 1.600 km på en tankfuld diesel ensbetydende med blot 12 tankninger årligt, og selv ved normal kørsel vil man efter min bedste overbevisning kunne nå op på 1.200-1.300 km pr. tankfuld. BMW's EfficientDynamics-betegnelse passer med andre
ord perfekt."

Økonomisk men ikke kedelig
BMW 320d EfficientDynamics Edition yder 163 hk ved 3.500-4.200 omdr./min. og har et drejningsmoment på 360 Nm i området fra 1.750 til 3.000 omdr./min., hvilket giver et optræk fra 0 til 100 km/t på 8,2 sekunder og en tophastighed på 220 km/t. Selv om den er utroligt økonomisk, er der således på ingen måde tale om en kedelig bil, hvilket Tom er den første til at indrømme.
"Det er svært at mærke forskel på denne model og en almindelig 320d, for de har begge fremragende køreegenskaber," siger han. "Denne specialudgave af 320d er med andre ord det ideelle valg for den miljøbevidste køber, som ud over den økonomiske fordel får en bil, der kører fantastisk."

Klassens bedste udledningsniveau
BMW 320d EfficientDynamics Edition er udstyret med de allerede kendte BMW EfficientDynamics-teknologier såsom automatisk start/stop-funktion, system til genvinding af bremseenergi og elektrisk servostyring, men dertil kommer også en banebrydende ny motorkonstruktion, større udvekslingsforhold, sænket undervogn og specialdesignede, aerodynamiske letmetalfælge med Michelin EnergySaver-dæk, hvilket alt sammen er med til at sikre modellen klassens bedste udledningssniveau.

Priser
Der er godt nyt til de virksomheder, som sigter mod en grøn flådepolitik. Man kommer nemlig ikke til at betale ekstra for den nye, innovative teknologi. Beskatningsgrundlaget er på niveau med en normal BMW 320d Sedan med 395.000 kroner, så der er derfor al mulig grund til at gå efter ren køreglæde med BMW 320d EfficientDynamics Edition. BMW PrivatLeasing-ydelsen er oven i købet 200 kroner billigere per måned med en ydelse på 4.400 kroner og en første-gangsbetaling på 30.000 kroner.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.