• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. juli 2010 - Mitsubishi

Mitsubishi i el-samarbejde

Ny aftale fra Mitsubishi skal bane vejen for elbiler

Mitsubishi
Aftale skal sælge elbiler
I denne uge indgik Mitsubishi og den danske regering en samarbejdsaftale om udbredelsen af Mitsubishi iMiEV elbil i Danmark. Aftalen blev underskrevet på den danske ambassade i Tokyo.

Flåde skal bestå af elbiler
I samarbejdsaftalen indvilger den danske regering i at overveje brugen af Mitsubishi iMiEV i deres flåde af tjeneste biler fra 2011 og frem, at gennemføre fremmende aktiviteter for elbiler generelt samt at iværksætte en infrastruktur for brugen af e biler.

Aftale skal mindske CO2 udslippet
Dette initiativ skal ses som en del af et overordnet politisk ønske om og ikke mindst en aktiv indsats for at mindske udslippet af CO2 i Danmark. Herunder indgår en afgiftsfritagelse for elbiler frem til 2015 og i den forbindelse et samarbejde med Mitsubishi om udbredelse af elbiler i Danmark.

Stor glæde for aftalen
Den danske ambassadør i Japan, Franz-Michael Skjold Mellbin, udtaler: ”Det glæder mig meget at kunne meddele underskrivelsen af denne samarbejds-aftale mellem den danske regering og Mitsubishi om elbiler i Danmark. Såvel Japan som Danmark er ledende inden for udvikling og brug af miljøvenlige teknologier. Og med dette samarbejde er jeg overbevist om, at begge parter kan bidrage positivt til ikke bare deres egne industrier, men også til fremme af miljøvenlighed på den globale dagsorden.
Jeg håber, at samarbejdet mellem Mitsubishi, som en af de førende virksomheder inden for teknologier vedrørende elbiler og Danmark som et af de ledende lande inden for teknologisk nyskabelse generelt, vil resultere i helt nye og spændende løsningsmuligheder.”

Stor tilfredshed fra Mitsubishis adm. direktør
Administrerende direktør for Mitsubishi Motors Corporation i Japan, Osamu Masuko, tilføjer: ”Jeg er meget tilfreds med, at Danmark - et af verdens førende lande inden for miljøbeskyttelse - har valgt Mitsubishi som samarbejdspartner i forbindelse med udbredelsen af elbiler. Og jeg er sikker på at vi kan bidrage positivt til Danmarks ønske om et mere miljøvenligt samfund.”

Mitsubishi samarbejder med flere regeringer
Mitsubishi sælger allerede nu iMiEV i Japan og Hong Kong, og Mitsubishi har indgået tilsvarende samarbejdsaftaler med flere regeringer rundt om i verden, herunder blandt andet Monaco og Island.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.