• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. juli 2010 - Toyota

Prius-salg fordoblet på 2 år

På bare 2 år har Toyota fordoblet antallet af Prius'er på de europæiske veje.

Hybridbilen Prius, der har har rundet et salg på 200.000 i Europa, følges af Auris hybrid til september. Hybridbilen Prius, der har har rundet et salg på 200.000 i Europa, følges af Auris hybrid til september.

Toyota
Prius-salg fordoblet
I maj 2008 rundede det samlede europæiske salg af Toyota Prius 100.000 biler, og på bare 2 år er salget fordoblet til 200.000 biler. Fra 1. generation i 1997 til 3. generation, som blev lanceret sidste år, har Prius opnået et fald i CO2-udledning på 26 pct. og et fald i brændstofforbrug på 23 pct. Motoreffekten er samtidig steget 30 pct. Hybrid Synergy Drive® genererer rekordlav CO2-udledning, næsten ingen partikler og betydelig lavere NOx-udledning end nogen konventionel dieselmotor, der er nærmeste konkurrent. Og fuld hybridteknologi giver mulighed for elektrisk kørsel med nul CO2-, NOx- og partikeludledning. Disse 4 overskrifter bruger Toyota, når de skal beskrive Prius-succesen.

Dramatisk stigning i salget de seneste 2 år
"Prius nyder stigende accept som en almindelig familiebil og kan fejre en vigtig milepæl for sit første årti på det europæiske marked med en dramatisk stigning i salget. Det samlede europæiske salg af Prius rundede 100.000 biler i maj 2008, tallet er nu fordoblet til 200.000 biler på bare 2 år. Det globale salg af Prius forventes at overstige 2 millioner biler inden efteråret 2010", siger Toyota Danmarks kommunikationschef René Mouritsen.

Prius var den første masseproducerede hybridbil
Den første Prius blev lanceret i Japan i 1997 og kom som den første masseproducerede hybridbil til Europa i 2000. I det seneste årti er antallet af europæiske lande, som sælger og markedsfører Prius, steget fra 13 til 38, herunder Danmark.
Prius har vundet adskillige prestigefyldte priser og er blevet valgt som Car of the Year af europæiske, japanske og amerikanske motorjournalister. Den globalt anerkendte Hybrid Synergy Drive®-motor er en af de mest succesfulde motorer i Den Internationale Engine of the Year Awards’ historie med i alt 11 titler til dato.

Brændstoføkonomien forbedret med 23 pct.

Prius har været forud for sin tid i adresseringen af miljøudfordringer og har været markedsledende i bestræbelserne for at forbedre brændstoføkonomi og reducere CO2, NOx og partikler. Det seneste årti har Prius opnået en forbedring af brændstoføkonomien på mere end 23 pct. og et fald i CO2-udledning på næsten 26 pct. fra 120 g/km til blot 89 g/km. Motoreffekten er samtidig steget med 30 pct.

3. generations-købere er interesseret i den almindelige brugsværdi
1. generation Priusejere blev betagede over bilens unikke koncept og teknologiske nyskabelse. 2. generation Priusejere er begejstrede forbrugere af ny teknologi, og fascineret over Prius’ produktkoncept uanset andres meninger. 3. generation af kunder benytter Prius som enhver anden sammenlignelig konventionel bil med samme køreegenskaber og dynamik, bare mere skånsom og økonomisk.

Kan køre 2 km på elektricitet - uden larm eller udstødningsgas
Prius har en EV-køreindstilling, hvor bilen kan køre på el op til en hastighed på ca. 45 km/t over ca. 2 kilometer med et minimalt støjniveau og uden nogen udledning af CO2, NOx og partikler. Selv når Prius kører normalt, udleder den en betydelig lavere NOx-udledning end nogen sammenlignelig dieselbil, der er nærmeste konkurrent, når det gælder brændstoføkonomi.

Prius har de laveste udgifter til garantireparationer af alle Toyota-modeller
På trods af det bemærkelsesværdige høje indhold af avanceret teknologi fastholder Prius et suverænt ry for pålidelighed. Den velafprøvede Hybrid Synergy Drive®-motor er designet til minimal vedligeholdelse og enestående holdbarhed, og Prius har den laveste omkostning til garanti-reparationer af alle Toyota-modeller.

Auris Hybrid følger til september
Den kommende lancering af Auris Hybrid Synergy Drive® til september markerer starten på en dramatisk udbredelse af Toyota’s hybrid modelprogram. Toyotas mål er at kunne tilbyde alle sine europæiske modeller med hybridmotor så tidligt som muligt i 2020erne.BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.