• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. august 2010 - Opel

Dansker vandt en Astra

Danskeren Yakup Pelit var næstbedst i Opels økonomi-konkurrence.

Yakup Pelit t.h. blev nr. 2. Vinder var António Gonçalves. Keijo Leppävuori t.v. var nr. 3. Yakup Pelit t.h. blev nr. 2. Vinder var António Gonçalves. Keijo Leppävuori t.v. var nr. 3.

Opel
Dansker vandt en Astra
Over 70.000 forsøgte at komme til finalen i Opels ecoFLEX Experience, der blev afholdt på Sturup Raceway i Malmø. Danske Yakup Pelit, 29, blev nummer to og vandt en fabriksny Opel Astra ecoFLEX.
Nu er den det synlige bevis på, at han er en af Europas dygtigste til at køre langt på literen. Opel havde samlet de bedste fra 20 forskellige lande for at finde Europas dygtigste til at økonomisere med brændstoffet. Vinderen blev portugisiske António Gonçalves, der vandt en Opel Ampera elbil, og på tredjepladsen kom finnen Keijo Leppävuori, der vandt en Opel Corsa ecoFLEX.

Finalisterne konkurrerede i 4 disclipliner
Deltagerne konkurrerede i fire forskellige discipliner, før vinderen blev fundet. Første runde var en simuleret bytur i en Opel Corsa med mange stop og starter. Her blev det bedste resultat 23,5 km/l. Landevejskørsel i en Opel Insignia var næste disciplin, hvor det lykkedes danske Yakup Pelit at få den største Opel til at køre 23,2 km/l. De 20 deltageres tredje opgave var at køre så langt som muligt i en Meriva med kun en halv liter i tanken. Den blev vundet af den svenske deltager med 18,13 kilometer, hvilket svarer til 36,26 km/l. Sidste disciplin var at gennemføre 20 omgange på racerbanen så hurtigt som muligt med kun 1,6 liter i tanken uden at løbe tør inden målstregen.

Finalen havde 20 deltagere fra hele Europa

Over 70.000 bilister fra 20 europæiske lande havde forsøgt at kvalificere sig til finalen ved at deltage i den første del af konkurrencen der foregik i en køresimulator på internettet. Den bedste fra hvert land kom med til finalen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.