• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. august 2010 - Mercedes-Benz

Smart og elektrisk

smart fortwo electric kommer til Danmark i år, men kan først bestilles i 2012.

20 styk smart electric kommer til Danmark i november 2010. 20 styk smart electric kommer til Danmark i november 2010.

smart
smart elbil kommer først
Allerede fra november 2010 bringer Mercedes-Benz Danmark - som den første bilimportør- 20 produktionsklare el-biler til Danmark. Der er tale om en elektrisk version af den populære minibil smart.

135 km på en opladning

smart fortwo electric drive, som bilen hedder, kører ca. 135 km på en opladning og har en lokal CO-udledning på 0 gram.
smart fortwo electric drive og ladeteknologien er gennemprøvet i Tyskland og England, og der er således ikke tale om endnu et test-forløb, men derimod den første reelle udrulning af produktionsklare el-biler i Danmark.
Opladning af bilerne er sikret via CleanCharge Solutions, der kan tilbyde kunderne en 100 pct. grøn strømpakke, således at den samlede CO2-udledning også holdes på 0 g.
Mercedes-Benz, der i 2011 kan fejre 125 års jubilæum, viser med denne banebrydende lancering, at virksomheden fortsat er pioner i bilbranchen.
I 2012 vil det være muligt at bestille en smart fortwo electric drive hos autoriserede smart forhandlerne landet over.

De danske forbrugere har taget godt imod smart

”Allerede fra begyndelsen i 1998 repræsenterede smart fortwo et nyt og unikt koncept for mobilitet. Sidste år introducerede vi med stor succes officielt smart på det danske marked, og med tilvejebringelsen af smart fortwo electric drive viser vi os endnu en gang som pionerer, da det er den første serieproducerede el-bil i verden", siger Jörg Himmelmann, CEO & President for Mercedes-Benz Danmark.
"smart fortwo electric drive passer fantastisk til det danske marked, hvor afstandene er små og bæredygtig transport nyder stort fokus. Med lanceringen af smart fortwo electric drive kan vi sikre vores kunder individuel mobilitet uden at gå på kompromis med sikkerhed og komfort - og ikke mindst uden nogen form for lokal CO2 udledning", tilføjer han.

Også varebilen Vito kommer i en elektrisk udgave
Mercedes-Benz Danmarks engagement i at få el-biler til Danmark understreges af lanceringen af smart fortwo electric drive i 2010 og den tidligere udmelding fra virksomheden om i 2011 at bringe elektriske versioner af varebilen Mercedes-Benz Vito til Danmark
Danmark er således ét af blot få europæiske lande, der fra starten får både smart fortwo electric drive og Vito E-Cell til landet.

Samarbejde med CleanCharge om ladestationer
Mercedes-Benz Danmark har lagt mange kræfter i at sikre den rigtige infrastruktur for opladning af begge modeller og er gået sammen med CleanCharge Solutions om ladeteknologien til smart fortwo electric drive og Vito E-Cell. CleanCharge er partner med bl.a. RWE, som i samarbejde med Daimler AG står bag udviklingen og implementeringen af ladeinfrastrukturen i e-Mobility projektet i Berlin. Det danske samarbejde med CleanCharge ligger dermed i lige linje af det største integrerede pilot projekt for el-biler og opladning i verden.
”I CleanCharge er vi meget glade for og stolte over at få tildelt denne store opgave fra Mercedes-Benz Danmark", siger Nils Dullum fra CleanCharge.
"Det er et stort skridt, når en af verdens førende automobil producenter kommer på banen med rigtige el-biler. Det har derfor været helt centralt for Mercedes-Benz Danmark at vælge en partner, der til fulde understøtter Mercedes’ strategi om at levere optimal kvalitet og komfort, samt cutting-edge teknologi og sikkerhed. CleanCharge har fra opstart haft det som sin målsætning at tilvejebringe gennemprøvede teknologier og services, som muliggør enkel, sikker, økonomisk attraktiv og miljørigtig anvendelse af el-biler", tilføjer han.

Intelligent infrastruktur med 100 pct. grøn strøm i Skandinavien

"Lanceringen af CleanCharge netværket er et vigtigt skridt i udviklingen af en intelligent infrastruktur i Skandinavien, der lader el-biler op på en samlet integreret platform. Sammen med Mercedes-Benz Danmark vil CleanCharge tilbyde en 100 pct. grøn strømpakke til kunderne, der skal køre smart fortwo electric drive og Mercedes Vito E-Cell.. Samarbejdet ser vi som et vigtigt skridt, der kan sætte sætte adskillige afgørende standarder i Danmark og Europa”, siger Niels Dullum videre.

Prisenpå elektrisk smart  ligger endnu ikke fast

Mercedes-Benz Danmark er i tæt dialog med en række virksomheder, der har vist stor interesse for at køre den lille bil med den store betydning. Prisen for at lease smart fortwo electric drive ligger endnu ikke fast.
I 2012 vil det være muligt for alle interesserede at bestille en smart fortwo electric drive hos de autorisede smart forhandlere landet over.

Tekniske smart fortwo electric drive:

Design: Samme som produktionudgave af andre smart fortwo (451 model)
Rækkevidde: Ca. 135 km
Maks. hastighed: 100 km/t (elektronisk begrænset)
El-motor: 30kW/ 41 hk
Batteri: Lithium-ion batteri, 16,5 kW
Opladning: 230 V, 20-80 pct. på ca. 3,5 timer / 0-100 pct. på ca. 8 timer
Aircondition: Ja
Pre-heater: Ja


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.