• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. august 2010 - FDM

Billig USA-import via Holland

Titusindvis af kroner at spare ved USA-import via Holland.

En klassiker som denne Chevrolet Bel Air kan importeres billigt via Holland. Foto: Bilpriser.dk En klassiker som denne Chevrolet Bel Air kan importeres billigt via Holland. Foto: Bilpriser.dk

MotorClassic
Billig USA-import
Vil du importere en klassisk bil fra USA, kan du spare rigtig mange penge i told og moms ved at indføre den via Holland, skriver MotorClassic, FDMs magasin om klassiske biler i det nyeste nummer.
Selvom reglerne for import af klassiske biler fra lande uden for EU blev strammet sidste år, kan du stadig slippe med at betale blot seks procent i indførselsafgift, hvis du tager bilen hjem via Holland. Det skriver MotorClassic, FDMs magasin om klassiske biler.

Omgå den danske told ved import fra USA
Siden november 2009 er klassiske biler fra ikke-EU-lande blevet pålagt 10 procent i told plus 25 procent moms ved import direkte til Danmark; tidligere var de toldfri og blev kun pålagt fem procent moms.
”Men hollænderne anerkender stadig, at klassiske biler er samlerobjekter. Derfor er de toldfri og slipper billigt i moms, hvis de er originale og mindst 30 år gamle”, siger MotorClassics chefredaktør, Bo Christian Koch.

EU-rettighed sikrer den billige import
Som borger i et EU-land bestemmer du selv, hvor din klassiske bil skal indføres og toldbehandles, og der er mange penge at spare:
”Har bilen stået dig i 100.000 kr., når den passerer grænsen til EU, slipper du i Holland med 6.000 kr. i moms, mens du i Danmark skal af med 37.500 kr. i told og moms”, fortæller Bo Christian Koch. Han understreger dog, at man selv skal hyre en advokat og føre sagen i udlandet, hvis der opstår problemer.

Historier om SLK og Marina

Blandt meget andet fortæller det nye nummer af MotorClassic også historien om en af bilhistoriens største legender - Mercedes-Benz 300 SL. Og i den anden ende af spektret berettes om en tidligere storsælger, der i dag er næsten forsvundet, nemlig Morris Marina. Desuden er der reportager fra sommerens klassiske gadeløb i København og Århus.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.