• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. august 2010 - FDM + Finans og Leasing

Fælles leasingstandard

En række privatleasing-selskaber vil bruge FDM-certificeret kontrakt.

Bilerne i ordningen får 3 års garanti, selv om fabriksgarantien måske kun er 2 år. Bilerne i ordningen får 3 års garanti, selv om fabriksgarantien måske kun er 2 år.

FDM/ Finans og Leasing
Ny privatleasingkontrakt
Brancheforeningen Finans og Leasing og FDM er nået til enighed om en fælles standard-kontrakt for billeasing til private.
Kontrakten indebærer bl.a. at det skal være en uvildig, der gennemgår bilen for skader ved tilbageleveringen, og giver forbrugeren garantilignende vilkår i hele leasingperioden. Med standardkontrakten har forbrugeren sikkerhed for, at aftalen er rimelig og dækker de forskellige spørgsmål, som kan opstå.
”I takt med at privat billeasing vinder større og større udbredelse, er det naturligt at sikre forbrugernes tillid til ”produktet” ved i samarbejde med FDM at udforme en standardaftale, som er rimelig og afbalanceret i forhold til forbrugerens interesser. I stedet for en minutiøs gennemgang af den konkrete aftale kan forbrugeren nu koncentrere sine kræfter om relevante individuelle forhold såsom det årlige kørselsbehov, biltype, udstyrsniveau, pris et cetera.” siger Christian Brandt, direktør for Finans og Leasing.

Mere om Privatleasing? Gå til oversigt

Bilen skal som minimum serviceres efter servicebogens krav
Det fremgår af kontrakten, at leasinggiveren som minimum skal sørge for at servicere bilen, som det fremgår af servicebogen. Endelig bygger kontrakten på en fast pris i hele aftalens løbetid, dvs. at leasinggiveren ikke pludselig kan hæve prisen.
”Leasingmarkedet har tidligere været præget af leasingkontrakter med uigennemskuelige vilkår, så det er et stort skridt for forbrugersikkerheden, at der er lavet en standardkontrakt. Det har været væsentligt for os, at det er en uvildig, der tjekker bilen igennem, når den skal tilbageleveres, så leasinggiveren ikke bare kan sende en kæmpe regning til forbrugeren. Og så er det en klar fordel ved kontrakten, at leasingudbyderen forpligter sig til at yde en 3-årig garanti på bilen, der svarer til en fabriksgaranti på 3 år”, siger Thomas Møller Thomsen, adm. direktør i FDM.

Selskaberne i ordningen kan findes på hjemmeside
Det er frivilligt, om leasingselskaberne tilknyttet Finans og Leasing anvender den nye standardkontrakt men ønsker forbrugerne en god sikkerhed, bør de vælge at indgå aftaler med leasinggivere, der bruger kontrakten. På Finans og Leasings hjemmeside (www.finansogleasing.dk) kan man se hvilke udbydere, der bruger kontrakten.
Den nye leasingkontrakt kan anvendes fra 1. september 2010.
 
Fakta om FDMs og Finans og Leasings standard leasingkontrakt

•    Prisen for hele leasingperioden fremgår af leasingkontrakten og kan ikke ændres, når forbrugeren har fået leveret bilen.
•    Det fremgår af kontrakten, at leasingudbyderen er forpligtet til at servicere bilen i henhold til servicebogen.
•    Der kan kun laves særlige tillæg til kontrakten i forhold til servicevilkår og beskrivelse af slid
•    Der er fleksible vilkår for lejlighedsvis udlån af bilen til familie og venner
•    Den ekstraordinære førstegangsydelse tilbagebetales forholdsmæssigt i tilfælde af totalskade eller bortkomst i bilens 1. leveår.
•    Leaser forbrugeren bilen i tre år, bliver bilen garantidækket, som var der 3 års fabriksgaranti på bilen. Også selv om fabrikken kun tilbyder 2 års fabriksgaranti.
•    Ved tilbagelevering af bilen, skal bilen gennemgås for skader af en uvillig tredjepart, for eksempel på FDMs testcentre. Leasingtager opfordres til at være tilstede under gennemgangen.
•    Kontrakten kan anvendes af leasingselskaber, der er medlemmer af Finans og Leasing, fra og med 1. september 2010.

Mere om Privatleasing? Gå til oversigt


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.