• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. august 2010 - FDM

Husk at få erstatning

En nyere bil skal ikke kun repareres, ofte kan man også få erstatning oveni.

Er en anden skyld i skaden, og er bilen ret ny, kan der gives værdi-erstatning. Er en anden skyld i skaden, og er bilen ret ny, kan der gives værdi-erstatning.

FDM
Husk at få erstatning
Det er ikke altid nok at få forsikringsselskabet til at betale reparationen efter en skade. For er bilen rimelig ny og skaden stor, har bilejeren som udgangspunkt ret til erstatning for dette værditab.
Men det sker ikke altid, må FDM konstatere efter at have hjulpet flere medlemmer. Nogen havde slet ikke fået erstatning for værdiforringelse, andre havde fået udbetalt for lidt.
"Indimellem glemmer selskaberne at forholde sig til virkeligheden, hvor en bil kan blive væsentlig mindre værd efter en skade. Det skal folk naturligvis kompenseres for," siger advokat i FDM Lennart Fogh, der opfordrer bilejerne til ikke at stole blindt på forsikringen.
Motors september-udgave fortæller, at FDM jævnligt hjælper medlemmer, der får udbetalt for små beløb eller slet intet fra modpartens forsikringsselskab.

Forsikringsselskab ville smyge sig udenom
I et tilfælde ville forsikringsselskabet i første omgang ikke give noget som helst for en bil, der var under 3 år gammel, og hvor skaden udgjorde op mod 40-50 procent af bilens handelsværdi. Men med FDMs hjælp fik medlemmet erstatning.
En anden sag måtte hele vejen til retten for at få forsikringsselskabet i tale. Medlemmets 2 år og 10 måneder gamle bil, der kun havde kørt 26.300 km, blev skadet for godt 46.000 kr. Alligevel blev han kun tilbudt 2.313 kr. i erstatning. En uvildig skønsmand vurderede, at bilens handelsværdi var faldet 10-15.000 kr., selv om bilen var repareret fint.
Det endte med en sejr til FDM-medlemmet, som fik sin retmæssige erstatning.

Hovedreglerne for at få erstatning for værditab er:
    * Der skal være en ansvarlig (helt eller delvist) modpart
    * Bilen skal helst være under 3 år gammel
    * Skadens værdi skal helst være over 20 procent af handelsværdien

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.