• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. august 2010 - Ford

Ny Ford Mondeo

Introduceres med to opdaterede motorer og mange nye features.

Udstyrspakken til den nye Ford Mondeo er omfattende og inkluderer blandt andet forskellige infotainment- og navigationssystemer. Udstyrspakken til den nye Ford Mondeo er omfattende og inkluderer blandt andet forskellige infotainment- og navigationssystemer.

Ford
Sikrere, stærkere og smartere
2011-versionen af Ford Mondeo, som netop er blevet præsenteret på Moskva Motorshow i denne uge, ser ikke bare anderledes ud end forgængeren. Ny mondeo er blevet opgraderet med to kraftfulde motorer og en lang række nye features, som øger sikkerhed, komfort og ydelse.
Fords nye flagskib i klassen, der omfatter firmabiler og de større familie-biler blev præsenteret på Moskva Motor Show i denne uge, hvor den internationale motorpresse kunne notere sig at Ford Mondeo 2011 byder på nye, skarpere kinetic Design linier, nyt instrument-design og opgraderet kvalitet i kabinen.

Se brugte Ford Mondeo her

Under motorhjelmen
Men de væsentligste nyskabelser findes under motorhjelmen og i elektronikken. Fords ingeniører har videreudviklet de anerkendte EcoBoost- og Duratorq-motorer og præsenterer to nye, kraftfulde letvægtsmotorer til top-modellerne – en to-liters EcoBoost turbo-benzinmotor med 240 hk samt en 2,2 liters Duratorq TDCi diesel-motor med 200 hk. Begge motorer supplerer et i forvejen omfattende motor-program til Ford Mondeo, som er tilgængelig med i alt otte forskellige motorvarianter.
Den opgraderede EcoBoost benzinmotor i aluminium udmærker sig især ved forholdet mellem ydelse, brændstoføkonomi og CO2-udslip. På trods af magtfulde 240 hk og 0-100 km/t på blot 7,5 sekunder, udleder top-modellen kun 179 gram CO2 pr. kørt kilometer, ligesom den forbruger ca. 20 procent mindre brændstof end en konventionel benzinmotor med tilsvarende effekt.
Den nye dieselmotor er med sine 200 heste Fords kraftigeste Duratorq TDCi motor til dato og topper rækken af i alt fire Duratorq TDCi-motorvarianter til den nye Ford Mondeo i det europæiske modelprogram.
Fords nyeste 6-trins PowerShift automatgearkasse er standard i den nye Ford Mondeo med EcoBoost-motor og kan tilvælges som ekstraudstyr i modeller med to-liters Duratorq TDCi motor.

Bag rattet
Bag rattet vil føreren ikke blot opleve den nye, opstrammede Ford Mondeo som særdeles velkørende, men vil også kunne opleve en række helt nye sikkerhedsfeatures. Et lille, fremadrettet kamera skjult bag bakspejlet er basis for "Lane Departure Warning" – et system, som aflæser vejen og advarer føreren, når Mondeoen kommer for tæt på vejbanens midter- eller sidestriber.
"Driver Alert" er et beslægtet system, som overvåger førerens bevågenhed via konstante beregninger af førerens kørselsadfærd. Hvis systemet registrererlda
 en døsig kørselsadfærd, vises en alarm i displayet. Den første advarsel vises i en kort periode, og anbefaler føreren at holde en pause. Første advarsel forsvinder automatisk. Anden gang systemet igangsættes forsvinder advarslen ikke automatisk, men skal bekræftes af føreren, før den forsvinder fra displayet.
Informationen fra kameraet i forruden sørger også for automatisk nedblænding ved kørsel i mørke, både i forhold til modkørende og forankørende.
Den nye Ford Mondeo byder desuden på "Blind Spot Information System", som holder øje med eventuelle medtrafikanter i førerens blinde vinkler. Yderligere tilbyder Mondeo elektrisk betjente børnesikrede bagdøre og justerbar hastighedsbegrænser, som sikrer, at Mondeoen ikke overskrider en i forvejen fastsat hastighed.

Udstyr 
Udstyrspakken til den nye Ford Mondeo er omfattende og inkluderer blandt andet forskellige infotainment- og navigationssystemer.

Priser fra 360.200 kr.
Priserne for den nye Ford Mondeo starter ved kr. 360.200 for en 4-dørs eller 5-dørs i Trend udstyrsniveau og med en to-liters benzinmotor, der yder 145 hk.
Den nye Ford Mondeo lanceres i Danmark i oktober, men kan allerede nu bestilles hos alle landets Ford forhandlere.

 Se brugte Ford Mondeo her

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.