• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. september 2010 - ECOmove

Elbil fra Horsens

ECOmove i Horsens præsenterer QBEAK.

Elbilen QBEAK fra ECOmove i Horsens. Elbilen QBEAK fra ECOmove i Horsens.

ECOmove
Elbil fra Horsens
Horsens-virksomheden ECOmove har i over et år arbejdet med at designe en elbil, QBEAK, der kan tilpasses bilisternes individuelle behov. Bilen vil samtidig sætte nye standarder for, hvor langt en elbil kan køre pr. ladning, og hvor energieffektiv en el- bil kan blive. Den første model af ECOmove-bilen er netop vist frem ved en konference hos LRØ i Horsens.
Bilen er både innovativ og energirigtig i kraft af, at den fra begyndelsen er tænkt som en elbil og ikke er en ombygget benzinbil.

Klimavenlig og innovativ
"QBEAK, som vi kalder bilmodellen, er - så vidt det overhovedet har været muligt - bygget af materialer, der kan genanvendes. Bæredygtighed og klimahensyn har været naturlige elementer i designprocessen", siger Mogens Løkke, direktør hos ECOmove.
Elbilen er baseret på letvægtsteknologi, som sammen med en fleksibel opbygning er med til at sikre, at bilen kan køre op til 300 km på en opladning. Et nyudviklet hjulophæng er desuden med til at bringe den samlede vægt ned og reducere omkostningerne til både drift og vedligehold. QBEAK repræsenterer således en attraktiv totaløkonomi.
"Vores mål er at komme på markedet med en bil, som giver bilisterne ren klima- samvittighed, og som samtidig er klargjort til at imødekomme kravene fra også fremtid- ens bilister. Vi har gen-tænkt bilen som et redskab og kan således præsentere en eldrevet bil, som kan tilpasses mange forskellige målgruppers ønsker og behov", siger Mogens Løkke.

Både til professionelle og private

Bilen er tiltænkt både professionelle kunder og privatbilister. ECOmove oplever, at efter- spørgslen lige nu er størst hos offentlige og private virksomheder, og det vil tydeligvis være her, at der for alvor sættes skub i elbil-markedet. Derfor skal de første elbiler også sælges på dette marked - hurtigt efterfulgt af salg til private. Målet er at lancere bilen globalt.
Der er allerede indgået aftaler med kunder, som er interesserede i bilen, og ECOmove arbejder nu med forskellige tilpassede modeller til en række flådeejere.

Udvidelse af ECOmove
ECOmove har netop samlet sine aktiviteter i Vitus Bering Innovation Park i Horsens og udvidet medarbejderstaben med tre specialister, som hver især skal bidrage til den fremtidige videreudvikling af bilen.
Udvidelsen af ECOmove sker i kølvandet på den kapitalindsprøjtning, som investorerne, Østjysk Innovation A/S og Energi Horsens netop har tilført virksomheden.

Fakta om QBEAK:
* Materialerne i QBEAK ruster ikke så den kan holde til vejr og vind, og holde i mange år. Også længere end moden, så derfor kan man skifte farver og stil undervejs.
* QBEAK tilbyder en attraktiv økonomi. Den lave vægt opnår bilen at køre langt på en opladning. Den mekaniske opbygning er væsentligt enklere end traditionelle biler og derfor er der færre komponenter at vedligholde. Alt i alt vil vedligeholdelse være under halv pris af det kendte.
* QBEAK er en ideel bybil med en længde på 3 meter. Den korte længde og skydedøre i siden gør parkering og ud/ind stigning uproblematisk. Føresædet er placeret i midten og derfor vælge man selv, hvilken side man vil ud og ind i.
* Plads til seks personer eller 2,5 m3 varerum. Med plads til op til seks sæder eller 2,5 m3 varerum er QBEAK en meget fleksibel bil. Forandring fra sæder til varebil sker hurtigt og nemt, og det flade gulv sikrer at det er nemt af få plads efter behov.
* Individuelt udtryk: QBEAK er skabt til at lade kunden bestemme stil og udseende på bilen. Indretning efter smag og farve efter behag. Skifter stilen kan det hele ændres - både udenpå og indeni.
* Det enkle indtryk i kabinen understøttes af instrumenteringen. QBEAK viser alle oplysninger på en smartphone. Smartphonen fungerer også som fjernbetjening af bilens funktioner som lås, varme, ladestatus og åbne skydedøre.
* Batterier: Bilens bund indeholder fra et til 6 batterier. Med et batteri klarer bilen ca. halvdelen af alle kørselsbehov. Med et batteri har bieln en lav pris og det vil altid være muligt at montere flere batterier. Fylder man op med 6 batterier, vil bilen kunne køre ca. 250 km på en opladning (ved normal kørsel).
* ECOmove forventer at tilbyde bilen med flere opladningsmuligheder til opladning hjemme, på arbejdspladsen, på parkeringspladsen og andre offentlige steder.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.