• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. september 2010 - SEAT

Ny Alhambra i november

SEAT Alhambra 2.0 TDI med 140 hk klarer 18,2 km på literen.

Sådan ser den ny SEAT Alhambra ud. Sådan ser den ny SEAT Alhambra ud.

SEAT
Ny Alhambra i november
Den ny SEAT Alhambra, der præsenteres i Paris netop nu og kommer til Danmark i november, er en usædvanlig alsidig model, der gør den til det perfekte match for den aktive og sporty familie. Den rummelige og multifunktionelle Alhambra byder på masser af plads til fritidsinteresser og forretning.

Kører 18,2 km/l trods stærk motor på 140 hk
Den ny Alhambra er redesignet fra bunden og kombinerer praktiske funktioner med en sporty karakter i ægte SEAT design. Den nye Alhambra bærer Ecomotive-logoet, der er forbeholdt de af SEATs modeller, der har meget lavt udslip. Ecomotive betyder imponerende brændstoføkonomi med stop/start-system og udvinding af bremseenergien, som en del af SEATs bestræbelser på at øge effektiviteten. 2,0 TDI versionen med 103 kW / 140 hk forbruger kun 5,5 liter diesel pr. 100 km (18,2 km/l) og udleder kun 143 g CO2 pr. km, hvilket gør den til en af de absolut bedste i segmentet.

Innovation, intelligens - og smæk for skillingen
"Innovation og intelligens er nøgleordene for vores ny Alhambra, og den markerer et stort skridt fremad med hensyn til brugervenlighed, dynamik og sikkerhed. Alhambra’en kombinerer den højeste grad af funktionalitet og state-of-the-art-teknologi med fremragende kvalitet og håndværk. Og det ville selvfølgelig ikke være en ægte SEAT, hvis den ikke også gav smæk for skillingerne", siger direktør Jesper Stoltenberg-Mathiesen, SEAT Danmark.

Endnu mere rummelig end tidligere modeller
Den ny generation Alhambra er med sine 4,85 meter i længden 22 cm længere end sin forgænger. Den har også fået 9 cm ekstra i bredden, så den nu måler 1,9 meter. De ekstra centimeter giver rigeligt med plads i tredje række selv til 2 voksne, og de lange skydedøre giver nem adgang til alle sæder. Bagagerummet er ligeledes rummeligt og kan - når anden sæderække er slået ned i fem-sæde versionen - indeholde 2.430 liter svarende til næsten 2,5 kubikmeter. Gulvet i bagagerummet forbliver helt fladt selv med sæderne foldet ned.

Fleksibelt siddepladssystem
Fokus i udviklingen af den nye Alhambra har været på det intelligente og fleksible siddepladskoncept. Den ny version fås med enten 5 eller 5 sæder og med det nye ”EasyFold” system kan både 2. og 3. sæderække trækkes ned i vognens gulv i én manøvre. Desuden kan 2. sæderække fås med integrerede børnesæder som en mulighed. Førersædet kombinerer det bedste udsyn med et sporty udtryk og perfekt ergonomi.

Dynamisk formsprog med et sporty snit

Udformningen af den ny Alhambra får SEATs dynamiske formsprog til at træde tydeligere frem. Bilens samlede bredde og klare linjer udstråler en stærk tilstedeværelse. Med den pil-formede motorhjelm, det iøjnefaldende gitter og den markante sporty front, melder Alhambra sig tydeligt som en del af SEAT familien.

Effektive motorer med 140, 150, 170 og 200 hk
Under sit smukke ydre er Alhambra et helt nyt køretøj udviklet fra bunden og spækket med den nyeste teknologi. De to par TSI- og TDI-kraftværker er turboladede motorer med direkte indsprøjtning. De to TSI'er genererer 150 og 200 hk, mens de to TDI’er leverer 140 og 170 hk til forhjulene. Alle fire motorer sikrer Alhambra stærk fremdrift.
Den ny Alhambra har 2 systemer, der i høj grad øger dens effektivitet: Stop/start-systemet samt en funktion, der udvinder energi fra bremsen. Begge funktioner er inkluderet som standardudstyr til alle motorvarianter med undtagelse af 200 hk 2,0 TDI. Derudover har begge TDI-enheder en særlig katalysator, som gør motorerne til nogle af de reneste dieselmotorer i verden.
Den ny Alhambra er udstyret med en manuel sekstrins gearkasse eller en valgfri automatisk dobbeltkobling (standard på 2,0 TSI).

Parkeringsassistent hjælper bilen på plads

En bred vifte af innovative teknologier findes til den ny Alhambra. Det omfatter bl.a. bi-xenon forlygter og automatisk fjernlysfrakobling. En anden nyhed er en ”parkeringsassistent”, der hjælper chaufføren med at styre bilen ind - selv hvor pladsen er trang - både parallelt og vinkelret i forhold til vejen. Derudover vil den zoneopdelte klimanlæg sørge for en komfortabel kabinetemperatur.
SEAT tilbyder Alhambra i Reference og Style udstyrslinjerne. Den omfattende sikkerhedspakke omfatter syv airbags, herunder en airbag ved chaufførens knæ, barnelås på bagdørene og ESP stabilitetssystem komplet med trailer-stabiliserende funktion og overvågning af dæktrykket via display.
Den ny Alhambra bliver produceret på selskabets fabrik i Palmela, Portugal, og ruller ind hos SEATs danske forhandlere i november. Med endnu bedre funktionalitet og større modulopbygget fleksibilitet og kørekomfort er den ny SEAT Alhambra dømt til at blive den nye standard i det store passagersegment, mener importøren.


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.