• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. oktober 2010 - Volkswagen

2.463 kilometer på én tank

En tankfuld diesel i en Passat kan være nok til strækningen København-Barcelona.

En britisk journalist har kørt 2.463 km på en tankfuld diesel i en VW Passat. En britisk journalist har kørt 2.463 km på en tankfuld diesel i en VW Passat.

Volkswagen
2.463 kilometer på én tank
2.463 km. Så langt kan man komme i en fuldtanket Volkswagens Passat BlueMotion. Det er lykkedes den britiske journalist  Gavin Conway fra Sunday Times, der var bag rattet i Volkswagens Passat BlueMotion under hele rekordforsøget.
Det svarer nogenlunde til at køre fra København til Barcelona på én tankfuld. Rekordforsøget er blevet overvåget og godkendt af en uafhængig Guiness-Rekordbog-jury. Testbilen var Volkswagens Passat BlueMotion  med en 1,6 l TDI-motor og 105 hk. Passaten havde under forsøget et gennemsnitligt forbrug på 27,29 km/l. 

Fiffige kneb gør Passat til sparsommeligste bil i segmentet

De tyske ingeniører har ved hjælp af små fiffige kneb, gjort Passat til en af de mere sparsommelige biler i segmentet. Basis er common-rail motoren , hvor nyeste software sørger for motorstyringen og lave omdrejningstal. Integreret i instrumenterne er også en gear-skifts-vejledning, der  instruerer føreren i rette gearvalg (så fremt man ønsker at køre økonomisk). Ligeledes har BlueMotion -modellerne et system til genvinding af bremseenregien , start-stop-system, som bevirker, at motoren automatisk slukker ved for eksempel rødt lys samt rulleoptimerede dæk. Desuden er karossen gjort mere aerodynamisk, bl.a. ved en mere lukket front.
Volkswagen har netop på Paris Motor Show vist 7. Generation af Passat og Passat Variant, der  også vil blive introduceret i BlueMotion-versioner. Begge med sparegrisen 1,6 TDI 105 hk under hjelmen.

Volkswagen introducerer den nye Passat til januar 2011.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.