• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. oktober 2010 - Statoil

Put halm i tanken

Statoil tilbyder nu biobenzin med alkohol lavet på dansk halm.

Pia Bach Henriksen tanker den første tankfuld biobenzin 95 2G. Pia Bach Henriksen tanker den første tankfuld biobenzin 95 2G.

Statoil
Put halm i tanken
Statoil kan som det første benzinselskab tilbyde danske bilister næste generation af biobenzin. Statoils nye benzin Bio95 2G indeholder 5 % bioethanol produceret af halm i stedet for fødevareafgrøder. Forskellen på 1. og 2. generation af den CO2-reducerende biobenzin er, at ethanolen i Bio95 2G er produceret i Danmark af dansk halm.
”Med lanceringen af Bio95 2G har Statoil nået endnu en milepæl. Der er tale om den eneste benzin på markedet, der er iblandet 2. generations bioethanol udviklet og fremstillet i Danmark af dansk halm. Det er et afgørende skridt på vejen mod mere klimavenligt brændstof,” siger Pia Bach Henriksen, adm. direktør Statoil Fuel & Retail Danmark.
 
Har udstillet halmballer i de større byer som reklame
Som optakt til lanceringen af den nye Bio95 2G-benzin har Statoil i de seneste dage udstillet halmballer i større byer landet over. Statoil ønsker som frontgænger inden for nye brændstofløsninger at sætte fokus på den danske halm som en råvare med stort potentiale. Ved hjælp af danskudviklede enzymer fra Novozymes og Danisco samt dansk teknologi fra Inbicon kan ganske almindelig halm fra danske landmænd omdannes til biobrændstof – et biobrændstof, som Statoil nu bringer ud til danske bilister.
Statoil samarbejder med DONG Energys teknologiselskab Inbicon, der producerer 2. generations bioethanol af dansk halm, og Statoil har opkøbt de første 5 millioner liter 2. generations bioethanol svarende til de første års produktion fra Inbicon.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.