• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. november 2010 - Dækbranchen

Ny website om dæk

Dækbranchens Fællesråd har etableret portal med gode råd til brugerne.

Dækbranchens nye internetportal er nu en realitet på www.dbfr.dk Dækbranchens nye internetportal er nu en realitet på www.dbfr.dk

Dækbranchen
Ny website om dæk
Dækbranchens Fællesråd samler nu alle dækrelaterede emner, som kan have interesse for både forbrugere og autoværksteder og skaber dermed større synlighed på dækområdet.
Den nye dækportal samler indholdet for flere tidligere selvstændige hjemmesider, for eksempel Dækimportørernes og Dækspecialisternes. Derved bliver det væsentlig lettere både for den almindelige forbruger, men også for de erhvervsdrivende, at finde relevante informationer, nu hvor det hele er samlet under ét.

Alle relevante informationer om dæk samles på én side
Allerede nu vil man kunne finde information om vinterdækregler, mønsterdybder, dæktryk, dækcentre, miljøordning mv. samt gode råd og vejledning til den enkelte bilist.
"Vi har valgt at lancere den nye dækportal for at samle alle informationer om dæk ét sted, og dermed gøre det lettere at finde nyttige oplysninger om dæk", siger direktør i Dækbranchens Fællesråd Volker Nitz og tilføjer "Hjemmesiden vil løbende blive opdateret med årstidsrelaterede emner for at sikre fokus på dæksikkerheden".

Sikkerheden har for lav prioritet for danskerne

Sikkerheden på dækområdet har desværre ikke stor prioritet hos de danske bilister. Ifølge undersøgelser kører en femtedel på vinterdæk om sommeren, hvilket giver en markant øget bremselængde, og derudover kører hele 46 pct. med så lavt dæktryk, at det er direkte farligt for trafiksikkerheden. Endvidere er det dårligt for miljøet og bilisternes pengepung.
"Dækbranchen har længe haft et ønske om mere fokus på bilens væsentligste sikkerhedsfaktor, nemlig dækkene. Alt for få bilister tænker over, hvor vigtigt det er, at have de rigtige dæk på bilen efter årstiden, endsige foretage simpel regelmæssig kontrol og vedligeholdelse af det gummi, der i sidste instans afgør forskellen på succes eller fiasko i trafikken. Her vil vi fra branchens side være medvirkende til i fremtiden, at bidrage med endnu flere lettilgængelige oplysninger og tips og håber, at rigtig mange vil gøre brug af den nye dæk-portal fra Dækbranchens Fællesråd", slutter Volker Nitz.
                
Fakta:
* Dækbranchens Fællesråd repræsenterer dækimportører, dækværksteder, regummieringsfabrikanter, karkassehandlere og Rådet for Større Dæksikkerhed samt administrerer Dækbranchens Miljøfond. Derudover udgives månedsbladet Dæk-Magasinet.

* Dækimportør-Foreningen gennemførte i uge 22/2010 en dæktælling som viste, at 19 pct. af de kontrollerede biler på parkeringspladser ved indkøbscentre etc. kørte på vinterdæk på trods af, at dette medfører en længere bremselængde end ved brug af sommerdæk.

* Michelin gennemførte i begyndelsen af august 2010 en undersøgelse af danske bilisters dæktryk. Undersøgelsen fandt sted ved København, Odense, Vejle og Aalborg. Resultatet viste at 46 pct. kørte med dæktryk som var mere end 0,5 bar under det forskrevne, hvilket må betegnes som farligt for sikkerheden.


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.