• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. november 2010 - Erhvervsbladet.dk

Totalskadet ved 65 pct.

Finanslovforliget gør det meget svært at være autoopretter.

Finanslovsforliget gør det endnu mindre attraktivt end før at genoprette biler. Finanslovsforliget gør det endnu mindre attraktivt end før at genoprette biler.

Erhvervsbladet.dk
Totalskadet ved 65 pct.
Autoværksteder, der lever af at genoprette trafikskadede biler, får en ordentligt blodtud i det finanslovsforlig, der netop er er indgået. For fremtiden vil det nemlig ikke længere kunne betale sig at reparere stærkt skadede biler, skriver Erhvervsbladet.dk.
I finanslovsaftalen sættes grænsen for, hvornår der skal betales registreringsafgift ved reparationer, ned fra 75 til 65 procent af bilens værdi før skaden. Formålet er at sikre, at bilister, der får deres biler beskadiget, i stedet anskaffer nye og mere miljøvenlige biler, skriver Erhvervsbladet.dk.

Vil føre til fyringer i autobranchen
Direktør Erik Rasmussen i Centralforeningen af Autoværksteder i Danmark, der organiserer 3.000 frie autoværksteder med 12.000 ansatte, siger, at de nye regler rammer meget hårdt.
Han peger på, at de store bilrenoveringer, der har givet branchen arbejde, nu forsvinder. Det vil give mange fyringer. Desuden vil betalingsbalancen lide under importen af flere nye biler, siger han til Erhvervsbladet.dk.
Efter de nye regler pålægges forsikringsselskaberne at give bilejere tilbud om kontant erstatning i stedet for reparation, hvis udgiften udgør mere end 55 procent af bilens værdi. Ændringen tilfører statskassen 120 mio. kr. ekstra i form af afgifter ved det forventede øgede salg af nye biler.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.