• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. november 2010 - Opel

Ampera til 670.000 kr.

Opel Ampera kommer til at koste ca. 670.000 kr. i Danmark

Med dansk registreringsafgift og dansk moms bliver prisen på en Opel Ampera omkring 670.000 kr. Med dansk registreringsafgift og dansk moms bliver prisen på en Opel Ampera omkring 670.000 kr.

Opel
Pris i Tyskland er offentliggjort
Opel har nu offentliggjort den vejledende pris på elbilen Ampera på en række europæiske markeder blandet andet Tyskland, hvor den næste år vil kunne købes for 42.900 euro inklusive 19 pct. tysk moms hos tyske Opel forhandlere. Det svarer til 325.000 danske kr.

Både batteri og forbrændingsmotor
Opel Ampera er udstyret med et litium batteri på 16 kWh og en elmotor, der gør det muligt at køre mellem 40 og 80 kilometer alene med strømmen fra batteriet og dermed uden emissioner fra udstødningen. I modsætningen til traditionelle elbiler har Ampera desuden en 1,4 liters forbrændingsmotor og en generator, der automatisk starter med at producere strøm til elmotoren, når batteriet er fladt og dermed forlænger elbilens rækkevidde til over 500 kilometer.

Flere kørselsbehov dækkes
Størrelsen af batteriet er valgt for at sikre tilstrækkelig rækkevidde for flertallet af bilister, så langt de fleste vil kunne klare deres daglige kørsel udelukkende med energien fra batteriet, når det er fuldt opladet. På længere ture for eksempel feriekørsel til udlandet kan forbrændingsmotoren producere den nødvendige strøm. I praksis betyder det, at føreren af en Opel Ampera ikke behøver være nervøs for, om bilen løber tør for strøm, inden hun eller han er nået hjem til stikkontakten, og at man kan løse hele sit kørselsbehov udelukkende med én bil. Opel Ampera kan tankes som en traditionel bil med forbrændingsmotor, de dage man får brug for at køre længere end normalt.

Ikke en elbil ifølge SKAT
Tilstedeværelsen af en forbrændingsmotor i bilen betyder, at SKAT anser bilen for at være en traditionel bil og ikke en elbil. Det betyder, at der skal betales fuld registreringsafgift af Opel Ampera, og trods et forventet fradrag på mindst 180.000 kr. som følge af bilens brændstoføkonomi opgjort efter EU-normen, bliver prisen for en Opel Ampera omkring 670.000 kr. inklusive danske afgifter og moms.

Tilskud i Holland
Opel tager nu imod reservationer på bilen i Tyskland og i en række andre europæiske lande blandt andet Holland, hvor bilen er fritaget for moms og løbende vejskat. Det svarer til, at købere af bilen i Holland får et tilskud til købet svarende til over 50.000 kr. af den hollandske stat. De første biler leveres i efteråret 2011.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.