• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. november 2010 - Morgenavisen Jyllands-Posten

Røre om leasing

Dom fra 2003 gør, at en bil kan køre i 3 år uden registreringsafgift.

En Ford S-Max, der er leaset ud, kan måske køre afgiftsfrit i 3 år, skriver Jyllands-Posten. En Ford S-Max, der er leaset ud, kan måske køre afgiftsfrit i 3 år, skriver Jyllands-Posten.

Morgenavisen Jyllands-Posten
Røre om leasing
Der er røre om leasing, der efterhånden udgør 30 pct. af nybilmarkedet. Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten er skat gået glip af milliarder af kroner, fordi leasingselskaberne betaler registreringsafgift ud fra meget lave beskatningspriser - meget lavere end dem, private betaler efter.
Et eksempe: En Ford S-Max, som står til 417.330 kr. hos forhandlerne, er anmeldt med en mindstebeskatningspris på 235.000 kr. Det betyder, at registreringsafgiften bliver ekstraordinært lav, fordi nogle leasingselskabern tilsyneladende bruger denne mindstebeskatningspris til at afregne registreringsafgiften med i stedet for fakturaprisen. Og ikke nok med det: Efter den ny lov om forholdsmæssig betaling af registreringsafgift, kan leasingselskaberne nøjes med at forudbetale 39 pct. af afgiften for 36 måneder. Når de 36 måneder er gået, kan selskabet få bilen vurderet hos Skat. Og hvis Skat vurderer, at den nu er 235.000 kr. eller mere værd, kan leasingselskabet forlange at få de 39 pct. tilbage og eksportere bilen. Staten får dermed ikke en krone i registreringsafgift for de tre års kørsel. Chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk bekræfter, at dette kan ske.
Hvis bilen sælges til en forhandler i Danmark, som sælger den videre til en kunde, skal der dog betales registreringsafgift ud fra værdien på de 235.000 kr.

Skat vil se nærmere på leasingbranchen

Skat har allerede reageret på historien og udsendte i dag følgende pressemeddelelse:
"Skat er i forbindelse med den indsats, der er startet op i august i år for at se på  indregistreringen af demobiler samt anvendelsen af flexleasing blevet opmærksom på,  at leasingvirksomheder i visse tilfælde indregistrerer køretøjer til mindstebeskatningsprisen i stedet for den faktiske pris, de har betalt for køretøjet. Registrerede autoforhandlere har efter en afgørelse i i Landsskatteretten fra 2003 kunnet anvende den praksis, at der sker afgiftsberigtigelse efter  mindstebeskatningsprisen uanset om virksomheden har indkøbt køretøjet til en højere pris. Denne praksis bygger på en Landsskatteretskendelse,  som det daværende ToldSkat tabte.
I forbindelse med indsatsprojektet er det konstateret, at visse leasingvirksomheder også anvender denne praksis.
"Vi vil gerne se nærmere på denne udvikling i forbindelse med indsatsprojektet", siger produktionsdirektør Steffen Normann Hansen og tilføjer: hvis det viser sig at denne praksis er uhensigtsmæssig eller måske direkte ulovlig, vil vi se på hvordan praksis kan ændres og evt. misbrug stoppes."

Man kan læse mere om afgørelsen fra 2003 her

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.