• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. november 2010 - Applus+ Bilsyn

Dyre biler mest fejlfri

Volvo S60 er den mest fejlfri brugtbil efter 4 år.

Volvo S60 har meget få fejl efter 4 år. Volvo S60 har meget få fejl efter 4 år.

Applus+ Bilsyn
Dyre biler mest fejlfri
Bilen med færrest fejl per 100.000 km hos 4 år gamle biler, der synes for første gang, er Volvo S 60. På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Audi A6 og Mercedes E-klassen. Volvo-modellen har blot 0,11 fejl pr. bil pr. 100.000 km, skarpt forfulgt af Audien, der har 0,14 fejl. Mercedes har 0,16 fejl.
”Det er overraskende lavt. Det betyder, at man som bilejer meget sjældent behøver at køre sin bil på værksted. Den fortsætter ufortrødent uden tekniske og materielle komplikationer,” lyder vurderingen fra adm. direktør hos Applus+ Bilsyn, Arne Willerslev-Legrand.

Mercedes E-klasse bedst blandt de 6, 8 og 12 år gamle biler
Netop E-klassen viste sig sidste år at have færrest fejl både blandt de fire, seks og ti år gamle biler. I år er Mercedes E-klassen den bil med færrest fejl blandt de seks, otte og 12 år gamle biler og beviser dermed stadig, at modellen er særdeles slidstærk. I gennemsnit er flertallet af Mercedesbilerne overordentligt benyttede, bl.a. fordi de bruges til taxikørsel, hvorfor sliddet på dem er stort.
”De tre vinderbiler er meget robuste og ligger ikke overraskende øverst i disse fejlstatistikker, fordi de fra inderst til yderst besidder en høj kvalitet. De enkelte komponenter er designet til at modstå et stort slid, og derfor opstår der få komplikationer over årene. En anden årsag til at de noget dyrere biler klarer sig bedre er, at de er betydeligt bedre vedligeholdt,” siger Arne Willerslev, adm. direktør hos Applus+ Bilsyn.

Populære biler ligger i den tunge ende
Den nye fejlstatistik indikerer dog også, at ikke alle biler har samme robusthed som de tre podiepladsvindere. Flere biler, bl.a. Opel Corsa og Toyota Aygo, som var de næst mest og tredje mest solgte biler herhjemme fra januar til september 2010, ifølge Danske Bilimportører, placerer sig længere nede på listen. 
Opel Corsa, der frem til september er solgt i 3.140 eksemplarer, og Toyota Aygo, som 3.130 danskere har købt, ligger i den nederste tredjedel på listen over biler med færrest fejl. Toyota Aygo har 0,51 fejl pr. 100.000 kørte km, mens Opel Corsa har 0,61, hvilket dog er en klar fremgang fra sidste års 0,72 fejl pr. 100.000 km.
Årets mest solgte bil, Fiat 500, der er købt af 3.373 bilejere, er ikke med i Applus+ Bilsyns test, der bygger på i alt ca. 500.000 bilsyn foretaget mellem den 1. oktober 2009 til den 19. oktober 2010.
”Danskerne er i kølvandet på den økonomiske krise begyndt at købe mindre og billigere biler, fordi de kører længere på literen. De har andre forcer, men vi kan altså konstatere, at de statistisk set har flere reparationer end de dyre ”direktørbiler”,” siger Arne Willerslev-Legrand.

Familiebiler ligger i midterfeltet
Familiebiler, bl.a. MPV’er og stationcars som Citroën Berlingo og Peugeot 307, placerer sig i midterfeltet. Toyota Avensis, der i øjeblikket er den niende mest solgte bil herhjemme, ligger på en 23. plads med 0,29 fejl per 100.000 km og ligger dermed i den bedre halvdel blandt de fire år gamle biler. Til sammenligning placerer traditionelle håndværkerbiler som Citroën Jumper og Peugeot Partner sig forholdsvis langt nede på listen. Helt i bunden ligger fortsat – lige som sidste år - Mitsubishi Colt, Suzuki Swift og Suzuki Alto.

Se den komplette fejlstatistik fra Applus+ Bilsyn her

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.