• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. november 2010 - Toyota

Toyota Rav4 på el

Toyota overrasker med elektrisk RAV4. Rækkevidde på 160 km.

Den elektriske Toyota RAV4 EV er netop vist på Los Angeles Auto Show. Den elektriske Toyota RAV4 EV er netop vist på Los Angeles Auto Show.

Toyota
Totota RAV4 på el
En rækkevidde på 160 km på ren el. Det er en af flere interessante oplysninger om Toyotas nye elbil RAV4 EV, der kommer på markedet i 2012, og som for første gang blev vist frem torsdag ved Los Angeles Auto Show i USA.
Hvidlakeret og i et raffineret og stilsikkert design med benzin- eller dieselmotor. Sådan kender mange Toyota RAV4 – den japanske bilgigants mest eftertragtede SUV gennem tiderne. Men nu kommer den populære bil i en helt ny udgave. En ren elbil med navnet RAV4 EV (Electric Vehicle).
Kun et blåt og sølvfarvet EV-logo både for og bag samt ordet ”electric” på sidedøren afslører, at der er tale om en ganske særlig modelvariant. Og så er der lige alle de andre ændringer under overfladen. Den traditionelle forbrændingsmotor er nemlig erstattet af en effektfuld elmotor med en rækkevidde på 160 km på en batteriopladning og altså helt uden udledning af CO2, kvælstoffer og partikler.

Første frugt i kurven efter indgåelse af samarbejde med Tesla
Torsdag morgen dansk tid blev den nye RAV4 EV for første gang vist frem på Los Angeles Auto Show i USA. Toyotas nye elbil er den første frugt i kurven, efter Toyota og Tesla i maj i år blev enige om at samarbejde om udviklingen af elbiler. De to parter drager stor fordel af hinandens ekpertiser inden for bl.a. opbygning og produktion af biler samt viden om el-teknologi.
Den eldrevne RAV4 EV vejer omkring 200 kg mere end de RAV4-modeller, der allerede kører i Danmark. Den øgede vægt skyldes primært batteriet, der løbende fodrer elmotoren. Det tager maksimalt 12 timer at lade et tomt batteri op i prototypen, som blev vist frem i Los Angeles. Men det kan ændre sig i den endelig version, der kommer på markedet i 2012 – i første omgang kun i USA.
”Toyota arbejder sammen med Tesla på at nedbringe ladetiden og forventer, at den endelige version af RAV4 EV får en væsentlig kortere ladetid, ligesom rækkevidden på 160 km heller ikke er endelig fast,” afslører pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Ingen aktuelle planer om om import til Danmark
Den nye elbil bliver i første omgang produceret på Toyota-fabrikken i Canada og introduceres som udgangspunkt kun i USA. Tesla står for selve batteriet, der bliver udviklet i Palo Alto i Californien i USA.
Der er endnu ingen tegn på, at Toyota RAV4 EV kommer til Danmark, hvor elbiler er afgiftsfri. Men man kan fortsat købe en benzin- eller dieseludgave af Toyota RAV4 fra kun 213.436 kr. ex. moms.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.